Scade numărul refugiaților ucraineni care ajung în România. Câți au intrat până acum în țara noastră

#Război Ucraina-Rusia

Numărul ucrainenilor care fug din calea războiului și aleg țara noastră a început să scadă. Dacă la începutul conflictului armat erau zile în care intrau și câte 30.000 de cetățeni ucraineni, acum numărul lor s-a diminuat simțitor. 

refugiati vama siret foto INQUAM 4 jpg

Poliţia de Frontieră a anunţat luni dimineaţă că peste 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară duminică, în scădere cu 10,4 % faţă de ziua precedentă.

În data de 20.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 68.012 de persoane, dintre care 9.582 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.986 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 3.246 cetăţeni ucraineni (scădere cu 9,5%)”, a transmis IGPF.

Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat în România

De la declanşarea războiului ruso-ucrainean și până la data de 20.03.2022, la nivel naţional au intrat în România 500.747 cetăţeni ucraineni. Dintre aceștia, aproximativ 30 la sută au ales să rămână pe teritoriul țării noastre, restul îndreptându-se spre zone.

„În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă”, precizează Poliţia de Frontieră.

Peste 3.000 de ucraineni muncesc în România

Până sâmbătă, 19 martie, puțin peste 3.000 ucraineni se angajaseră pe teritoriul țării noastre.

3.012 contracte de muncă ale unor cetăţeni ucraineni au fost înregistrate în Revisal, cu 346 mai multe decât în 24 februarie, dintre care 185 intermediate de AJOFM-uri (Agenţiile Judeţe pentru Ocuparea Forţei de Muncă, n.r.) şi 33 de persoane adulte cu dizabilităţi din Ucraina aflate în centrele noastre”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.

Totodată, se lucrează la măsuri pentru companiile din România şi angajaţii acestora, a căror activitate este afectată de conflictul de la graniţele României.

La finele lunii februarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că toţi cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de nouă luni dintr-un an calendaristic.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net