Câți ucraineni au cerut azil în România de când a început războiul. Ce drepturi au în țara noastră

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Aproape 3.500 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România de la izbucnirea conflictului armat în țara vecină. Centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări sunt ocupate în proporție de 66,2% de refugiați ucraineni

refugiati deschidere png

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, astăzi, că 3.469 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. „3.469 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare cultural”, precizează MAI.

Mai mult, ucrainenii care au fugit de război pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei. 

În ceea ce privește gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări, acesta a trecut de jumătate, atingând procentul de 66,2%.

Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore 

În ultimele 24 de ore, traficul prin punctele de trecere a frontierei a fost de 80.044 de persoane, dintre care 29.636 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară. Pe sensurile de ieșire din România au fost înregistrate 89.164 de persoane, dintre care 26.551 de cetăţeni ucraineni.

Totodată, 19.066 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 22.784 pe sensul de ieşire.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 07.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 291.081 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 208.863 cetăţeni ucraineni, potrivit autorităților. 

Luni, 7 martie 2022, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.769 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 1,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 17.079 cetăţeni ucraineni (scădere cu 19%).  

Bărbați ucraineni, ilegal în România 

14 bărbați ucraineni, cu vârste cuprinse între 36 și 56 de ani, au fost descoperiţi pe teritoriul românesc de poliţişti de frontieră şi au cerut azil. 12 dintre aceștia au fost găsiți de polițiștii de la ITPF Sighetu Marmaţiei, pe raza localităților Sighetu Marmației și Tisa. Toți trecuseră prin apa râului Tisa.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sarasău şi Valea Vişeului au depistat, tot ieri, câte un cetăţean ucrainean pe direcţia localităţilor Sarasău, respectiv Valea Vişeului, bărbaţi, ambii de 30 de ani. Toţi cetăţenii ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.   

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a decretat pe 24 februarie, în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, impunerea legii marțiale pe întreg teritoriul țării, ceea ce înseamnă că bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net