Ioana Năstase are grijă de 11 refugiaţi din Ucraina. «Erau foarte speriate, obosite, cădeau din picioare»

Ultima actualizare:

Ioana Năstase este una dintre vedetele din România care au decis să se implice în ajutarea refugiaţilor veniţi din Ucraina. Soţia lui Ilie Năstase are grijă de 11 persoane, cinci femei şi opt copii, care stau la ea, în Constanţa, pe termen nelimitat.

Ioana Năstase
Ioana Năstase

Ioana Năstase a luat în gazdă, pe termen nedeterminat, 11 refugiaţi din Ucraina. Totul a început după ce a primit un telefon de la un vecin din Constanţa, care este voluntar la vama din Isaccea, pe unde intră mii de ucraineni, pentru a scăpa de războiul din ţara lor. Atunci, bărbatul a întrebat-o pe Ioana dacă poate să aibă grijă de o familie. Nu se aştepta, însă, că va fi vorba despre opt oameni, dar Ioana a făcut nişte calcule şi s-a gândit că vor încăpea în apartamentul ei din Constanţa, de trei camere.

“Eram pregătită să am grijă de unul, doi sau trei ucraineni, dar când mi s-a telefonat și mi s-a spus că voi avea parte de opt persoane, mi s-au cam înmuiat picioarele. Însă am mers hotărâtă după ei. Apartamentul meu din Constanța are trei camere și am făcut un calcul că vor încăpea, într-un fel sau altul!”, a declarat Ioana Năstase, pentru impact.ro.

Bruneta a plecat a doua zi la vamă, unde a fost şocată de scenele pe care le-a văzut.

„Ce am văzut în vamă acolo, nu am reușit nici acum să uit. Bieții oameni vin asemenea vitelor, cu Bacul, în încercarea de a scăpa de război”, a mai spus Ioana Năstase.

Trei dintre refugiaţi stau la fiul Ioanei Năstase

Aşa au ajuns cei opt ucraineni să stea acasă la Ioana Năstase, care s-a angajat să aibă grijă de ei pe termen nelimitat. Nu se aştepta, însă, ca la uşa ei să mai apară încă două tinere, cu un bebeluş, care le ştiau pe femeile din casa Ioanei.

Soţia lui Ilie Năstase le-a primit, dar a recunoscut că pe moment s-a simţit copleşită şi a bufnit în plâns, după ce a ieşit din casă, pentru a nu fi văzută de ucraineni. L-a sunat pe fiul ei, pentru a găsi o soluţie, iar el i-a spus, fără să stea pe gânduri, să le trimite pe tinere şi pe bebeluş la el acasă.

„Nu mai știam ce să fac! Nu vroiam să renunț la ultimele, dar nici nu aveau toți loc în acel apartament. L-am sunat pe fiul meu, care m-a trimis direct la el acasă. Așa se face că ultimele două tinere și bebelușul sunt cazate acasă, la băiatul meu. Aș vrea să vă spun că nu regret niciun moment gestul. Și dacă ar fi trebuit să-mi vând câte ceva, ca să am grijă de ele, aș fi făcut asta!”, a adăugat Ioana Năstase.

Ioana Năstase: “În primele zile erau foarte speriate”

Ioana Năstase a povestit că e nu se înţelege uşor cu ele, dar reuşeşte cu puţină engleză şi prin semne. Însă e foarte bucuroasă că le poate ajuta pe cele cinci femei şi pe copiii lor.

„Când mă văd parcă-l văd pe Dumnezeu. În primele zile erau foarte speriate, sărăcele. Și obosite! Aproape cădeau din picioare. Nu mă înțeleg chiar ușor cu ele, dar mai cu ajutorul unor cuvinte din limba engleză, mai cu ajutorul limbajului semnelor, ajungem la un compromis bun pentru ambele părți!”, a completat Ioana Năstase.

 Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net