Câți bani va primi fiecare refugiat ucrainean care sosește în România. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Războiul din Ucraina continuă de mai bine de o săptămână. Peste un milion de ucraineni au părăsit țara natală în căutarea unui loc mai sigur, departe de bombardamentele rusești. Sute dintre ei au ajuns și pe teritoriul țării noastre. Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația refugiaților ucaineni aflați în granițele României.

image
Mii de refugiați ucraineni au sosit în România Sursă foto: Profimedia

Nicolae Ciucă a susținut sâmbătă o conferință de presă în care a detaliat modul în care România s-a implicat în gestionarea crizei refugiaților. Premierul a declarat că România a cheltuit până în prezent 51 de milioane de lei pentru gestionarea crizei. În cursul săptămânii viitoare, urmează să fie înaintate documentele de docontare către Bruxelles. 

În şedinţa de Guvern de sâmbătă dimineaţă au fost stabilite costurile pentru susţinerea cetăţenilor ucraineni. Astfel Guvernul a decis ca pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului, costul va fi de 50 de lei/persoană, în timp ce pentru refugiaţii cazaţi în alte spaţii, contra cost, costul va fi de 100 de lei /persoană. 

  „În total, suma pe care am evaluat-o la nivelul Guvernului şi care va fi pusă la dispoziţie din fondul de rezervă în primă fază este de aproximativ 208 milioane”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Rusia nu și-a onorat promisiunile facute în timpul conversațiilor oficiale

Delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit de două ori de la declanșarea războiului pentru a stabili condițiile de încheiere a păcii. Deși, delegația rusă a promis că va perimite crearea unor culoare pentru evacuarea cetățenilor ucraineni în siguranță din zonele atacate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar bombardamentele au continuat, viețile civililor fiind în continuare puse în pericol. 

Joi, 3 martie, președintele francez Emmanuel Macron a purtat o nouă discuție telefonică cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin. Discuția s-ar fi desfășurat mai bine de o oră și jumătate, iar spusele lui Vladimir Putin l-au îngrijorat pe președintele Franței care, în urma discuției, l-a apelat pe Volodimir Zelenski pentru a-i prezenta concluziile la care a ajuns.

Reprezentanții lui Emmanuel Macron au dezvăluit că nimic din spusele lui Vladimir Putin nu ne-ar putea oferi liniște întrucât acesta pare determinat să-și continue planul violent: demilitarizarea Ucrainei și cucerirea ei.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram! 

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
cub oana zavoranu png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
cub sicriu alexandru arsinel png
dmitri peskov vladimir putin jpeg
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP