Câți bani va primi fiecare refugiat ucrainean care sosește în România. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina continuă de mai bine de o săptămână. Peste un milion de ucraineni au părăsit țara natală în căutarea unui loc mai sigur, departe de bombardamentele rusești. Sute dintre ei au ajuns și pe teritoriul țării noastre. Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația refugiaților ucaineni aflați în granițele României.

Mii de refugiați ucraineni au sosit în România Sursă foto: Profimedia
Mii de refugiați ucraineni au sosit în România Sursă foto: Profimedia

Nicolae Ciucă a susținut sâmbătă o conferință de presă în care a detaliat modul în care România s-a implicat în gestionarea crizei refugiaților. Premierul a declarat că România a cheltuit până în prezent 51 de milioane de lei pentru gestionarea crizei. În cursul săptămânii viitoare, urmează să fie înaintate documentele de docontare către Bruxelles. 

În şedinţa de Guvern de sâmbătă dimineaţă au fost stabilite costurile pentru susţinerea cetăţenilor ucraineni. Astfel Guvernul a decis ca pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului, costul va fi de 50 de lei/persoană, în timp ce pentru refugiaţii cazaţi în alte spaţii, contra cost, costul va fi de 100 de lei /persoană. 

  „În total, suma pe care am evaluat-o la nivelul Guvernului şi care va fi pusă la dispoziţie din fondul de rezervă în primă fază este de aproximativ 208 milioane”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Rusia nu și-a onorat promisiunile facute în timpul conversațiilor oficiale

Delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit de două ori de la declanșarea războiului pentru a stabili condițiile de încheiere a păcii. Deși, delegația rusă a promis că va perimite crearea unor culoare pentru evacuarea cetățenilor ucraineni în siguranță din zonele atacate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar bombardamentele au continuat, viețile civililor fiind în continuare puse în pericol. 

Joi, 3 martie, președintele francez Emmanuel Macron a purtat o nouă discuție telefonică cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin. Discuția s-ar fi desfășurat mai bine de o oră și jumătate, iar spusele lui Vladimir Putin l-au îngrijorat pe președintele Franței care, în urma discuției, l-a apelat pe Volodimir Zelenski pentru a-i prezenta concluziile la care a ajuns.

Reprezentanții lui Emmanuel Macron au dezvăluit că nimic din spusele lui Vladimir Putin nu ne-ar putea oferi liniște întrucât acesta pare determinat să-și continue planul violent: demilitarizarea Ucrainei și cucerirea ei.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net