Nicolae Ciucă, întâlnire cu Ursula von der Leyen, pentru gestionarea crizei refugiaților

După ce din ce în ce mai mulți refugiați ajung pe teritoriul țării noastre. în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, în vederea gestionării eficiente a crizei actuale și a numărului din ce în ce mai mare de refugiați.

image

Miercuri seară, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre evoluția conflictului dintre Rusia și Ucraina, dar și despre numărul ridicat de refugiați ce ajung pe teritoriul țării noastre. De asemenea, premierul Ciucă a transmis că a apelat la toate instrumentele europene în privința gestionării eficiente a crizei refugiaților.

Criza refugiaților, o problemă pe care România o gestionează bine

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, miercuri seara, cu Preşedinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre situaţia de securitate în Ucraina şi gestionarea fluxului de refugiaţi din această ţară. Vizita la Bucureşti a Preşedintei Comisiei confirmă solidaritatea şi dorinţa Comisiei Europene de a susţine eforturile Romaniei. Premierul a prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina  şi impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea  militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin", anunţă Guvernul, potrivit Adevărul.ro

Guvernul României a subliniat acțiunile privind legăturile dintre partenerii instituționali și non-guvernamentali în gestionarea crizei refugiaților în toată Europa de Est. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a subliniat interesul pentru accesul la instrumentele europene privind asigurarea nevoilor elementare pentru refugiați.

Şeful Guvernului a amintit şi necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene şi al partenerilor europeni pentru Republica Moldova.

De la începutul conflictului în Ucraina, tot mai mulți refugiați s-ar îndreptat spre pătura de protecție a Alianței Nord-Atlantice, în fiecare zi tot mai mulți migranți aflați la graniță ajung pe teritoriul țării. În acest moment, Polonia are cel mai mare număr de refugiați găzduiți, aproximativ 500.000 de refugiați să află pe teritoriul Poloniei, țară ce are graniță cu Belarus.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (6) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (7) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg