Câți ucraineni au trecut granița în România de la începutul războiului

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Aproape 120.000 de refugiați ucraineni au intrat până miercuri dimineață în România de la începutul conflictului cu Rusia, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind în tranzit către alte state din vestul Europei.  

refugiati deschidere png

Putem să comunicăm că până la ora 08:00 în această dimineață (miercuri – n.r.) au intrat pe teritoriul României 118.461 de refugiați ucrainieni. Dintre aceștia, 70.026 au ieșit au părăsit teritoriul României, au rămas în țară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39 % dintre numărul total din numărul total al cetățenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Dintre cei 118.461, peste 46.000 au rămas în România, 18.000 fiind copii. Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că 1.070 de cetățeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceștia 476 au rămas în centrele de azil din țara noastră.

18.000 refugiați sunt minori 

De asemenea, este important să precizăm că din cifra totală de cetățenii ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori. Am căutat și am identificat soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori.

Este foarte important ca activitatea care se desfășoară la nivelul guvernului să poată fi coordonate cu activitatea desfășurată la nivelul autorităților locale și, de asemenea, împreună cu Ministerul afacerilor Externe, suntem în legătură permanentă cu ambasada Ucrainei la București, astfel încât să putem să avem datele legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a cetățenilor ucraineni”, a conchis Ciucă.

Conducerea IFPF a primit o delegație ONU

În 1 martie, la sediul IGPF a avut loc o întâlnire între conducerea Poliţiei de Frontieră Române şi o delegaţie a reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), principalul organism internaţional care reprezintă drepturile refugiaţilor.

Întâlnirea a vizat identificarea unor soluţii eficiente, în vederea gestionarii evenimentelor de la frontiera de nord, în mod special în eventualitatea apariţiei unui aflux masiv de persoane sosite din zona de conflict, potrivit IGPF. 

Inspectorul general al PFR i-a prezentat înaltului oficial măsurile dispuse până în prezent la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, atât în punctele de trecere a frontierei, cât si la frontiera terestră şi fluvială. A fost analizat fluxul de persoane şi capacitatea de procesare prin punctele de frontieră deschise, precum şi datele statistice privind situaţia persoanelor sosite în ţara noastră.

Delegaţia UNHCR a apreciat reacția rapidă și corespunzătoare pe care autoritățile române au avut-o, astfel încât persoanele vulnerabile să beneficieze de asistenţă şi protecţie.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net