100.000 de bilete gratuite pentru refugiații ucraineni din partea Wiz Air

Ultima actualizare:

Compania Wizz-Air oferă 100.000 de bilete de avion populației din Ucraina care vrea să plece din cauza atacului trupelor lui Putin. Oferta este valabilă pentru rețele pe distanțe scurte care pleacă din Polonia, Slovacia, Ungaria și România.

100.000 de bilete gratuite pentru refugiații ucraineni din partea Wiz Air
100.000 de bilete gratuite pentru refugiații ucraineni din partea Wiz Air

Războiul dintre Rusia și Ucraina a declanașat un val de solidaritate printre cetățenii statelor aliate și instituțiile private sau guvernamentale, care fac demersuri pentru a ajuta refugiații ucrainieni. 

Compania low-cost Wizz-Air s-a alăturat inițiativei de ajutorare a sinistraților ce fug din calea războiului din Ucraina și anunțat azi pe rețelele de socializare că pune la dispoziția cetățenilor ucrainieni 100.000 de bilete. 

Oferta Wiz-Air este valabilă pentru cursele pe distanțe scurte care pleacă din Polonia, Slovacia, Ungaria sau România și au ca destinație alte țări din Europa. 

Națiunile Unite au estimat că până la acest moment aproximativ 160.000 de cetățeni din Ucraina au părăsit țara pentru a scăpa din calea trupelor lui Vladimir Putin. 

Situația refugiaților este critică

De asemenea în România, Polonia și Republica Moldova, mii de ucrainieni au trecut granița, dintre care majoritatea este formată din femei și copii. Bărbații din Ucraina cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să plece deoarece Guvernul a dat ordin ca aceștia să ia parte la lupta împotriva trupelor rusești. 

În a șasea zi de război, la granița cu România, refugiații s-au prezentat în număr mult mai mare, iar femeile cu copii în brațe au mers kilometri întregi prin frig și ploaie și au așteptat ore în șir la vamă pentru a păși pe teritoriul românesc. 

Românii s-au mobilizat și i-au așteptat pe ucrainieni cu mâncare și pături. Situația a fost critică aseară la graniță, întrucât corturile încălzite puse la dispoziție de ISU au devenit neîncăpătoare pentru valul de oameni disperați care așteptau să intre în țară. 

Președintele Zelenski a adresat un mesaj poporului ucrainean, în care a anunțat că aproximativ 6.000 de soldați din armata rusă au fost doborâți.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net