Germania anunță noi livrări de rachete sovietice Strela, către Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

La începutul lunii martie, ambasada Ucrainei la Berlin a cerut guvernului german noi livrări de arme pentru a o ajuta să se apere în faţa invaziei ruse. Ministrul german de Externe a anunțat miercuri, 23 martie, că după o perioadă de întârziere, noi livrări de rachete Strela sunt pe drum.

Soldați ucraineni. Foto: GettyImages
Soldați ucraineni. Foto: GettyImages

Rachetele ușoare Strela, de concepţie sovietică, care vor ajunge în Ucraina, provin din stocurile armatei fostei Germanii de Est comuniste.

Pot spune foarte clar că noi livrări de (rachete) Strela sunt pe drum”, a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Noi suntem unul dintre cei mai mari furnizori de arme în această situaţie, aceasta nu ne face mândri, însă aceasta este ceea ce trebuie să facem pentru a ajuta Ucraina”, a adăugat șefa diplomaţiei germane. Annalena Baerbock a mai declarat că primul zbor cu refugiaţi ucraineni din Republica Moldova spre Germania va avea loc vineri sau sâmbătă.

Ce tip de armament a mai livrat germania Ucrainei

Berlinul a mai autorizat, la începutul lunii martie, livrarea către Kiev a 500 de rachete antiaeriene de tip Stinger, a 1.400 de lansatoare de rachete antitanc şi a nouă obuziere - care au ajuns toate în Ucraina.

Această decizie a Berlinului a marcat o cotitură în politica germană postbelică, în contextul în care Germania a interzis, anterior, orice export de armament ”letal” în zone de conflict, din cauza istoriei sale naziste, scrie News.ro.

Citește și: Lovitură! Rusia a rămas fără sprijinul Chinei și Indiei în războiul din Ucraina! Inițiativa lui Putin, văzută drept „perversă”

Cancelarul Olaf Scholz a justificat această răsturnare prin ”ruptura” pe care o constituie invazia rusă a Ucrainei, care obligă Germania să-şi regândească priorităţile.

Într-un discurs susţinut la trei zile după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, Scholz a anunţat că Germania îşi va creşte drastic cheltuielile de apărare, la peste 2% din producţia sa economică, şi că va injecta 100 de miliarde de euro în forţa de apărare Bundeswehr.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net