Lovitură! Rusia a rămas fără sprijinul Chinei și Indiei în războiul din Ucraina! Inițiativa lui Putin, văzută drept „perversă”

#Război Ucraina-Rusia

Rusia a renunțat să țină vineri un vot în Consiliul de Securitate al ONU asupra unei rezoluții de-a dreptul stupefiante, legate de războiul din Ucraina. Asta din cauza lipsei de sprijin. Nici măcar cei mai apropiați aliați ai săi, China și India, nu au susținut-o în acest demers. Inițiativa lui Putin a fost catalogată ca fiind „perversă”, „cea mai mare ipocrizie”, „un joc cinic”.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Cea mai mare ipocrizie: Rusia condamnă atacurile asupra civililor din Ucraina

Rusia voia să propună la ONU „condamnarea atacurilor asupra civililor din Ucraina” și reclama protecția lor pentru a garanta plecarea din orașe. „Este cea mai mare ipocrizie, de mărimea Rusiei, și ar trebui să figureze în Guinness World Records.”, a comentat ambasadorul albanez, Ferit Hoxha. Războiul a făcut „trei milioane de refugiaţi în trei săptămâni”, adică echivalentul populaţiei întregii Albanii, a subliniat el. Omoloaga sa britanică, Barbara Woodward, a catalogat inițiativa ca fiind „perversă”: „Ce joc cinic în fața suferinței umane extreme.”, s-a revoltat diplomata, potrivit AFP.

Citește și: Momentul în care Putin dispare brusc de pe ecranul televizorului, pe stadionul din Moscova

Anterior, Rusia a fost admonestată de mai mulți membri ai Consiliului de Securitate, din cauza inițiativei sale pentru un text umanitar ce „condamnă atacurile asupra civililor”. Tocmai ea, care de 23 de zile bombardează blocuri de locuințe, case, spitale, școli, grădinițe, teatre.

Rusia nu a avut susținere în Consiliul de Securitate al ONU

Nici măcar aliații Rusiei, China și India, nu au susținut controversata inițiativă rusă, lăsând de înțeles că nu ar vota în favoarea ei. „Au făcut apel la inițierea în comun” a textului lor, despre care au afirmat că se concentrează pe probleme umanitare, „dar nu au primit niciun semnal pozitiv”, a declarat un ambasador, potrivit Adevărul, care citează AFP.

Din acest motiv, al lipsei de sprijin, Rusia și-a retras inițiativa încă de joi, cu o zi înainte de supunerea la votul Consiliului de Securitate al ONU. „Am decis să nu cerem supunerea la vot a acestei rezoluții”, a declarat în Consiliul de Securitate ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Brad Pitt (5) jpg
tanara dezbracata in pat jpg
andreea esca 6 png
fiii lui adrian nastase jpg
cub anda calin png
elevi cursuri
Armata Roşie Fototeca Online a Comunismului Românesc
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg