Lovitură! Rusia a rămas fără sprijinul Chinei și Indiei în războiul din Ucraina! Inițiativa lui Putin, văzută drept „perversă”

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rusia a renunțat să țină vineri un vot în Consiliul de Securitate al ONU asupra unei rezoluții de-a dreptul stupefiante, legate de războiul din Ucraina. Asta din cauza lipsei de sprijin. Nici măcar cei mai apropiați aliați ai săi, China și India, nu au susținut-o în acest demers. Inițiativa lui Putin a fost catalogată ca fiind „perversă”, „cea mai mare ipocrizie”, „un joc cinic”.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Cea mai mare ipocrizie: Rusia condamnă atacurile asupra civililor din Ucraina

Rusia voia să propună la ONU „condamnarea atacurilor asupra civililor din Ucraina” și reclama protecția lor pentru a garanta plecarea din orașe. „Este cea mai mare ipocrizie, de mărimea Rusiei, și ar trebui să figureze în Guinness World Records.”, a comentat ambasadorul albanez, Ferit Hoxha. Războiul a făcut „trei milioane de refugiaţi în trei săptămâni”, adică echivalentul populaţiei întregii Albanii, a subliniat el. Omoloaga sa britanică, Barbara Woodward, a catalogat inițiativa ca fiind „perversă”: „Ce joc cinic în fața suferinței umane extreme.”, s-a revoltat diplomata, potrivit AFP.

Citește și: Momentul în care Putin dispare brusc de pe ecranul televizorului, pe stadionul din Moscova

Anterior, Rusia a fost admonestată de mai mulți membri ai Consiliului de Securitate, din cauza inițiativei sale pentru un text umanitar ce „condamnă atacurile asupra civililor”. Tocmai ea, care de 23 de zile bombardează blocuri de locuințe, case, spitale, școli, grădinițe, teatre.

Rusia nu a avut susținere în Consiliul de Securitate al ONU

Nici măcar aliații Rusiei, China și India, nu au susținut controversata inițiativă rusă, lăsând de înțeles că nu ar vota în favoarea ei. „Au făcut apel la inițierea în comun” a textului lor, despre care au afirmat că se concentrează pe probleme umanitare, „dar nu au primit niciun semnal pozitiv”, a declarat un ambasador, potrivit Adevărul, care citează AFP.

Din acest motiv, al lipsei de sprijin, Rusia și-a retras inițiativa încă de joi, cu o zi înainte de supunerea la votul Consiliului de Securitate al ONU. „Am decis să nu cerem supunerea la vot a acestei rezoluții”, a declarat în Consiliul de Securitate ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net