Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit? Ce măsuri drastice a luat liderul de la Kremlin

Ultima actualizare:

De teama ca nu cumva să fie trădat de cei aflați în subordinea sa și să sfârșească ucis prin otrăvire sau oricare altă metodă, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a luat o serie de măsuri drastice, care arată punctul sensibil al celui ce a fost numit „un dictator cu sânge rece”: teama de un posibil complot împotriva sa.

Vladimir Putin ia măsuri pentru a nu fi otrăvit Foto: Arhivă
Vladimir Putin ia măsuri pentru a nu fi otrăvit Foto: Arhivă

Deși majoritatea celor cu care Putin interacționează în scop de serviciu îl știu pe acesta de frică, se pare că și în mintea președintelui Rusie a încolțit teama.

Se pune la cale deja uciderea lui Putin?

Acesta s-ar teme că ar putea fi otrăvit de o persoană din cercul său de apropiați, potrivit informaţiilor obţinute de jurnalistul american Craig Copetas de la surse din serviciile de spionaj.

Totuși, această „misiune” nu ar fi deloc una ușoară, tocmai din cauză că „Putin știe că se poate întâmpla acest lucru și ia toate măsurile”. Un fost agent i-a povestit jurnalistului că aceasta este cea mai probabilă modalitate prin care Vladimir Putin ar putea să fie ucis și că acest lucru s-ar discuta deja!

Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit. Și-a înlocuit întreaga echipă de la Kremlin

Jurnalistul a publicat un articol în The Daily Beast în care dezvăluit că șeful statului rus şi-a înlocuit luna trecută întregul personal de la Kremlin, mai exact în jur de 1.000 de oameni, pe fondul acestor temeri. Mulți spun că președintele Rusiei ar fi tot mai rupt de realitate și izolat, astfel că a devenit și din ce în ce mai paranoic.

Totuși, surse din interior susțin că temerile sale sunt mai mult decât îndreptățite: „Știe ce îl așteaptă. Atacul ar veni cu siguranță din interior, nu din afară.”, a declarat fostul agent.

  „Spălătorese, secretare, bucătari - o întreagă echipă nouă de oameni. Evaluarea comunităţii de informaţii este că Putin este speriat.”, se mai arată în articol. Se pare că președintele Putin se teme în special de un scenariu în care ar putea să fie otrăvit, așadar și-a schimbat toată echipa de la Kremlin.

Astfel, nici cercul său de apropiați nu a scăpat. Jurnalistul a mai dezvăluit că unul dintre generalii cu care Putin avea o relație apropiată a fost arestat și este în prezent interogat de FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei. 

Se pare însă că nici în FSB preşedintele nu pare să aibă deplină încredere. Doi şefi ai FSB au fost plasaţi în arest la domiciliu, a anunţat de curând un jurnalist rus de investigaţii, specializat în anchete despre serviciile secrete şi de spionaj ale Federaţiei Ruse.

Potrivit altor surse, armata ar da vina pe serviciile de spionaj pentru că nu au furnizat informaţiile corecte despre rezistenţa din Ucraina, atunci când s-a decis invadarea statului. Cert este că Vladimir Putin îi numește „trădători” și „gunoaie” pe toți rușii care s-au opus acestui război, făcând aceste declarații la ultima sa apariție.

Otrăvirea, „arma” preferată de serviciile ruse

De-a lungul timpului,  mai mulţi oponenţi de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviţi, jurnalistul Craig Copetas reamintind că aceasta este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine şi Putin.

Fostul agent Aleksandr Litvinenko a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viaţă după ce a fost otrăvit cu neurotoxina noviciok. Aceeași soartă a avut-o și liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, care în 2020 a supravieţuit unui atac cu noviciok, atribuit serviciilor ruse.    

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net