Jurnalista rusă care a protestat la televiziunea națională a scăpat cu o amendă administrativă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, care a avut curajul de a-l sfida pe Vladimir Putin la televiziunea națională, când a protestat împotriva războiului din Ucraina, a fost sancționată de administrația de la Moscova, după ce a fost inițial arestată.

image

Jurnalista Marina Ovsianikova l-a sfidat public de temutul lider de la Kremlin, în timpul unei transmisiuni live, când a intrat în studio cu o pancartă pe care scria „Nu războiului”. Pentru manifestul împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, jurnalista a fost imediat arestată de către autoritățile de la Moscova, însă de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. 

Organizațiile pentru drepturile omului au anunțat că, la 12 ore după ce a fost reținută, jurnalista Marina Ovsyannikova era de negăsit.

Potrivit ultimelor informații, jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată din arest și a scăpat pe moment cu o amendă de 250 de euro. 

Comitetul de Investigații al Rusiei, principalul organism de investigație guvernamental al țării, a început o pre-investigație împotriva lui Ovsyannikova, sub motivul că ar fi intrat prin efracție în studiul emisiunii de știri, la momentul protestului, notează Adevarul.ro.

Citând o sursă neidentificată, agenția de presă din Rusia a raportat că ar putea fi, de asemenea, acuzată de „discreditare” acțiunilor forțelor armate ruse. 

În timpul unei conferințe de știri de marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a clasificat acțiunile lui Ovsyannikova drept „acte de huliganism”.

Ovsyannikova a apărut luni în platoul emisiunii de știri de seară a televiziunii de stat ruse Channel One, scandând „Opriți războiul!” și denunțând totodată propaganda guvernamentală, rusă, un act de sfidare major la adresa lui Vladimir Putin, în contextul în care Kremlinul reprimă orice critică la adresa invaziei trupelor în Ucraina.

image

ONU și Marea Britanie și-au exprimat îngrijorarea pentru soarta jurnalistei

Înainte de a lua asalt pe platoul Channel One, Ovsyannikova a înregistrat un mesaj video în care spunea că tatăl ei este ucrainean, iar mama ei este rusoaică. Ea a descris războiul din Ucraina drept o „crimă” și i-a îndemnat pe ruși să demonstreze public.

Din păcate, am lucrat la Channel One în ultimii ani, lucrând la propaganda Kremlinului. Și acum îmi este foarte rușine. Mi-e rușine că am permis ca minciunile să fie spuse pe ecranele televizorului. Mi-e rușine că am lăsat poporul rus să fie zombificat.”, a declarat jurnalista.

Protestul ei personal a fost salutat în întreaga lume ca un act de rezistență periculos.

O purtătoare de cuvânt a biroului pentru drepturile omului al Națiunilor Unite, Ravina Shamdasani, a declarat reporterilor de la Geneva că autoritățile ruse ar trebui să se asigure că jurnalista Ovsyannikova nu se confruntă cu represalii pentru exercitarea dreptului ei la libertate de exprimare.

James Cleverly, ministru junior la Ministerul de Externe al Marii Britanii, a declarat marți pentru BBC că Regatul Unit este îngrijorat pentru siguranța ei.

„Aceste acte de sfidare în Rusia, sunt incredibil de importante. Arată un grad uriaș de curaj pentru acești indivizi să protesteze într-un stat autoritar opresiv. Este foarte important ca poporul rus să înțeleagă ce se face în numele lor”, a spus Cleverly.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net