Un cunoscut jurnalist a revenit în Marea Britanie, după doar un an petrecut în țară: "Mie mi-a ajuns"

Ultima actualizare:

Jurnalistul Octavian Herța a decis să se întoarcă în Marea Britanie după un an petrecut în România, unde a avut parte numai de dezamăgiri.

Un cunoscut jurnalist a revenit în Marea Britanie, după doar un an petrecut în țară
Un cunoscut jurnalist a revenit în Marea Britanie, după doar un an petrecut în țară

Octavian Herța este un jurnalist extrem de apreciat care a devenit cunoscut publicului român încă de pe vremea când se afla în Marea Britanie și scria articole pe diferite teme de actualitate, într-un stil inconfundabil. 

Textele și comentariile sale postate pe pe conturile personale de social-media au avut multă priză la publicul român, fapt ce l-a făcut să se gândească că ar putea evolua din punct de vedere profesional chiar în propria lui țară. 

Octavian Herța a plecat în Marea Britanie în urmă cu șase ani, dar anul trecut a revenit în România cu speranța că ar putea avea un viitor alături de soția sa. Deși, odată plecat peste hotare a fost nevoit să se reprofileze, acesta a revenit la marea sa pasiune, scrisul, în momentul în care s-a întors în țară.

Herța a scris un roman bazat pe experiențele sale din copilărie și a colaborat cu mai multe publicații. Pentru jurnalistul român care a petrecut șase ani în Marea Britanie, experiența traiului în România a fost una extrem de neplăcută. Acesta a investit foarte mult atât din punct de vedere finanaciar, dar și emoțional și cu toate acestea nu a reușit să-și clădească viața pe care și-ar fi dorit-o. 

  „Mai sunt câteva zile şi se împlineşte anul de când m-am întors în România, după cinci ani de locuit în Anglia. Nu vă grăbiţi să mă felicitaţi, nu-i mare lucru de sărbătorit. Ba din contră, mă gândesc să organizez un priveghi pentru purcoiul de bani pe care l-am cheltuit de când am venit acasă, fie-i ţărâna uşoară. Nici nu mai am lacrimi de când îi tot jelesc. România e cea mai bună ţară pentru cheltuit bani. Zici că-i sugativă, jur, cum pui piciorul aici, cum încep să-ţi zboare firfireii din buzunare. E nenorocire. Cred că ţara asta, când era mică, voia să se facă Dubai atunci când va fi mare. Cu oricâţi bani ai veni de dincolo, aici constaţi că eşti sărac”, a mărturisit bloggerul pe contul său de socializare, potrivit Adevarul.ro

Octavian Herța susține că România este plină de corupție

Herța s-a stabilit în Râmnicu Vâlcea, un oraș pe care îl consideră unul dintre cele mai corupte din România. 

  „Un fel de Medellin, cu sute de Escobari pe care nu-i deranjează nimeni din furăciuni. În loc de favele, ghetouri. În loc de trafic cu cocaină, combinaţii imobiliare. Mecanismul perfect prin care se produc bani pentru vile de lux, vacanţe exotice, maşini scumpe şi campanii electorale cumpărate om cu om. Ciclul ideal, în care banii sunt păstraţi în aceleaşi mâini ce se spală una pe alta, în care săracii devin mai săraci, iar bombardierii politici şi de cartier devin adevăraţi lorzi ai şmecheriei olteneşti”, spune Herța despre orășelul Râmnicu Vâlcea. 

Jurnalistul susține că nivelul de trai în Romînia este unul foarte scăzut, iar o familie are nevoie de cel puțin 1.000 de euro pe lună pentru a duce o viață decentă.

Între noi fie vorba, nu ştiu cum se descurcă miile de familii cu salarii de mizerie. Şi nu o spun doar aşa, ca să mă aflu în treabă. Totul e scump aici, de la utilităţi, la mâncare şi transport. Am făcut un calcul sumar: tot ce înseamnă venit sub 1.000 euro pentru o familie, înseamnă sărăcie cruntă. Fără rate la bănci sau alte obligaţii. Nu, doar cheltuielile cu asociaţia, gazul, curentul, telefonul, internetul, mâncarea, hainele. Din păcate, multe familii trăiesc sub nivelul ăsta. În Râmnicu Vâlcea (ca şi în alte oraşe sărace, în care nu au intrat investiţii) sunt încă oameni care lucrează pe 1.500 de lei, dacă-i văd şi p-ăia. Îmi spunea astăzi cineva că lucrează 12 ore pe zi în frig pentru sub 2.000 de lei. Plus sâmbăta şi duminica. Horror”, a concluzionat bloggerul.

Octavian Herța spune "adio" visului românesc

Jurnalistul Tavi Herța a mărturisit că România a fost pentru el o adevărată lecție de viață, în ciuda dificultăților de care a avut parte. 

  „Asta e, am încercat. Poate că am greşit pe undeva, nu contest asta. Poate că am avut aşteptări, în condiţiile în care ar fi trebuit să am doar îngrijorări. Poate nu m-am străduit destul, poate nu am avut răbdarea de a mă readapta stilului de viaţă românesc. Ştiu însă un lucru: pentru mine, aventura întoarcerii acasă se va termina curând. Nu-mi pare rău că i-am dat o şansă. Dacă n-aş fi făcut-o, probabil aş fi regretat toată viaţa. Vă las pe voi, cei care încă mai credeţi în „visul românesc”, să continuaţi povestea. Mie mi-a ajuns”, a mărturisit Octavian Herța. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net