Apocalipsa! Ucrainenii din Mariupol se bat pe mâncare

Scene desprinse din filmele de groaz─â ├«n Mariupol, Ucraina! Ora┼čul a fost ├«nconjurat de armata rus─â ├«nc─â de la finele lunii februarie. Bombele pic─â din 30 ├«n 30 de minute peste ora┼č, 1.207 de cadavre ale civililor au fost str├ónse de pe str─âzi ┼či au fost ├«ngropate ├«n gropi comune. Oamenii mor de foame!

image
Ultimele franzele din Mariupol sunt înfulecate pe nemestecate de populaţia înfometată

Ora┼čul Mariupol a fost o sta┼úiune lini┼čtit─â la Marea Azov. La 24 februarie, ├«ns─â Iadul s-a dezl─ân┼úuit peste ora┼čul cu o popula┼úie de 446.103 de locuitori. Armata rus─â ┼či-a ├«nceput bombardamentul ├«ngrozitor ┼či peste 1.200 de oameni au pierit, ├«ns─â rezisten┼úa ucrainean─â nu a permis blindatelor s─â cucereasc─â ora┼čul rezist├ónd cu eroism. Ru┼čii au asediat ora┼čul, l-au l─âsat f─âr─â electricitate, ap─â potabil─â ┼či gaz ┼či l-au izolat complet.

image
Oamenii se ascund inclusiv în camioanele frigorifice, pentru că noaptea sunt -9 grade

Doar 90.000 de locuitori, dispera┼úi s─â nu moar─â de foame au acceptat s─âpt─âm├óna trecut─â culoarul de evacuare propus de ru┼či c─âtre Rostov pe Don. ├Äns─â cei care au r─âmas ├«n urm─â tr─âiesc un co┼čmar greu de imaginat.

Mii de ucraineni se bat pe m├óncare, sparg ma┼čini pentru a fura combustibil cu care s─â se ├«nc─âlzeasc─â, beau ap─â din b─âl┼úi ┼či sunt ├«n pragul disper─ârii din cauza asediului distrug─âtor al ru┼čilor. Crucea Ro┼čie face apeluri disperate ├«nc─â din 4 martie pentru a li se permite evacuarea civililor din Mariupol.

Dar ru┼čii spun una ┼či ├«nt├ómpin─â cu bombe ┼či gloan┼úe autocarele cu refugia┼úi. A┼ča c─â nimeni nu mai ├«ndr─âzne┼čte s─â ias─â din ora┼č. Oamenii fac cozi interminabile la f├ónt├ónile din mahalalele de la marginea ora┼čului pentru a duce ap─â la familiile ascunse ├«n beciurile blocurilor, ├«n bunc─âre sau parc─âri subterane.

image
Proviziile din ora┼č sunt pe terminate

Crucea Ro┼čie: ÔÇŁE un dezastru umanitarÔÇŁ

Aici bombele cad din 30 ├«n 30 de minute, sus┼úine Sa┼ča Volov, directorul Crucii Ro┼čii din ora┼č. Medicamentele sunt pe terminate ┼či zilele trecute ru┼čii au bombardat inclusiv maternitatea din ora┼č, iar apoi ambasada Rusiei din Londra a explicat cu cinism c─â informa┼úia prezentat─â de BBC, CNN, Euronews, Reuters, AP ┼či AFP era de fapt ÔÇŁo ┼čtire fals─âÔÇŁ dup─â ce aparatul de propagand─â rusesc a descoperit c─â una dintre gravidele r─ânite de bomba uria┼č─â avea un canal pe Instagram ├«n care promova produse cosmetice.

Oamenii din Mariupol ├«ndur─â temperaturi de -9 grade Celsius noaptea ┼či majoritatea blocurilor au fost grav avariate de bombe. Pre┼čedintele Volodimir Zelenski a anun┼úat ├«nc─â de la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii c─â ru┼čii ÔÇŁfac un m─âcel de nedescris ├«n Mariupol unde zilele trecute a murit un copil de seteÔÇŁ.

Complet izolat de lumea civilizat─â, ora┼čul Mariupol a devenit o fantom─â b├óntuit─â de oameni dispera┼úi care se bat pe o bucat─â de p├óine, iar proviziile sunt pe terminate. Dup─â ce cimitirul din localitate a fost avariat de bombe, oamenii ├«┼či ├«ngroap─â rudele ├«n tran┼čeele s─âpate de militari pentru a ap─âra ora┼čul.

În ultima săptămână în Mariupol au murit nu mai puţin de cinci copii în urma bombardamentelor. Cel mai mic dintre ei avea 18 luni.

image
Mii de oameni au trecut graniţa în Rusia din cauza disperării

Rusia, plan diabolic: catastrof─â nuclear─â ┼či r─âzboi biologic

image
Ora┼čul Harkov este ┼úinut sub bombardament rusesc de peste 10 zile

OMS avertizeaz─â asupra pericolului unui dezastru epidemiologic

Volodimir Zelenski a avertizat comunitatea interna┼úional─â c─â amenin┼úarea cu arme biologice venite din partea Rusiei este c├ót se poate de real─â. Anun┼úul a fost f─âcut la scurt timp dup─â ce Boris Johnson, premierul britanic, a spus c─â ÔÇŁaparatul de propagand─â rusesc preg─âte┼čte discursul prin care justific─â folosirea armelor biologice ├«n Ucraina, d├ónd vina pe OccidentÔÇŁ.

OMS a emis la r├óndul ei un avertisment c─âtre autorit─â┼úile sanitare ucrainene s─â distrug─â agen┼úii patogeni din laboratoarele medicale pentru a evita un dezastru epidemiologic. Rusia a acuzat joi ÔÇŁSUA ┼či Ucraina c─â dezvolt─â arme biologiceÔÇŁ ┼či a amenin┼úat c─â va reac┼úiona dur, anun┼úul fiind f─âcut la o zi dup─â ce Casa Alb─â a dat publicit─â┼úii informa┼úia provenit─â de la serviciile secrete americane conform c─âreia Rusia preg─âte┼čte un atac biologic asupra civililor.

├Äns─â Ucraina se confrunt─â ┼či cu alt pericol: reactorul nuclear de la Institutul de Fizic─â nuclear─â din Harkov a fost bombardat seara trecut─â de ru┼či. Amenin┼úarea unui dezastru nuclear continu─â s─â fie ridicat─â la centralele Cernob├«l ┼či Zaporojie, ocupate de ru┼či.

Au mers pe jos până la graniţa cu Slovacia

image
Refugia┼úii ├«ndur─â chinuri ├«ngrozitoare p├ón─â reu┼česc s─â treac─â frontiera

Povestea incredibil─â a unei femei din Harkov care a sc─âpat miraculos din blocul ├«n care locuia ┼či care a fost bombardat pe timpul nop┼úii de ru┼či, ├«nc─â din 24 februarie, a f─âcut ├«nconjurul planetei. Ea a mers pe jos, prin p─âduri, ocolind zonele unde se aflau blindatele ruse┼čti, ├«ndur├ónd temperaturi extrem de sc─âzute pentru a ajunge dup─â aproape dou─â s─âpt─âm├óni dincolo de grani┼ú─â, ├«mpreun─â cu mama ei ┼či cele dou─â pisici ale lor.

Speriat─â de r─âzboi ┼či de ru┼či ea a povestit co┼čmarul prin care a trecut pentru Euronews, dar a refuzat s─â ├«┼či dezv─âluie identitatea pentru c─â ÔÇŁare ├«nc─â familia ├«n zonele de conflictÔÇŁ. Cele dou─â au mers pe jos p├ón─â la grani┼úa cu Slovacia ┼či s-au ad─âpostit ├«n casele ├«nt├ólnite pe drum, ├«n grote, tran┼čee, prin ruine ┼či nu au putut lua cu ele dec├ót pu┼úin lapte, o p├óine ┼či c├óteva conserve.

Ea a povestit c─â peste o mie de oameni stau ascun┼či ├«n sta┼úia de metrou Geroev Truda, din Harkov ├«nc─â din 24 februarie. Distan┼úa parcurs─â de cele dou─â este de peste 1.800 km, dar au avut noroc pentru c─â au prins pe drum un autobuz cu refugia┼úi care le-a transportat c├óteva sute de kilometri. ├Än Slovacia, cele dou─â au reu┼čit s─â doarm─â, mar┼úi, pentru prima oar─â dup─â dou─â s─âpt─âm├óni, lini┼čtite, la c─âldur─â ┼či au m├óncat o cin─â cald─â. Via┼úa lor s-a schimbat complet. Au pierdut tot.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg