LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, sirenele continuă să răsune în orașele bombardate de armata rusă. Autoritățile militare ucrainene au recunoscut că țara a pierdut temporar accesul la Marea Azov, chiar dacă forțele ucrainene au reușit până acum să împiedice armata rusă să preia controlul în cele mai importante orașe din țară. Din păcate, ca efect al blocării liniilor de înaintare rușești, inamicul a continuat să atace ținte civile.

cub razboi ucraina negocieri animat gif

UPDATE 18.00 Vladimir Putin a avut o convorbire telefonică cu premierul luxemburghez Xavier Bettel pe tema războiului din Ucraina. 

Liderul de la Kremlin a încercat să justifice războiul împotriva Ucrainei, susținând că forțele ucrainene au atacat continuu Doneţk şi alte mari oraşe din Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk. 

„atacurile continue ale forţelor ucrainene împotriva oraşului Doneţk şi altor oraşe din Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk, care au condus la numeroase pierderi civile”, se susține în declaraţia oficială de la Moscova, potrivit Agerpres.

UPDATE 16.00 Guvernul ucrainean afirmă, într-o declaraţie publicată sâmbătă pe Facebook, că Serviciul federal de securitate rus (FSB) şi armata rusă au răpit-o pe jurnalista ucraineană Victoria Roschina, angajată a publicaţiei Hromadske, marţi, la Berdeansk, oraş port ocupat din regiunea Zaporojie.

"Jurnalista noastră Victoria Roschina este probabil captivă la ocupanţii ruşi. Ea a filmat videoclipuri şi a scris articole din punctele fierbinţi din estul şi sudul Ucrainei în toate zilele războiului ruso-ucrainean. Pe 12 martie nu am putut lua legătura cu Victoria. Potrivit martorilor, pe care nu îi putem numi din motive de securitate, în acel moment jurnalista se afla în Berdeansk, ocupat temporar. Pe 16 martie, am aflat că în ajun (probabil 15 martie) Victoria Roschina a fost reţinută de FSB. Acum nu se ştie nimic despre locul unde se află", este mesajul publicaţiei pe Facebook, potrivit News.ro.

"Îndemnăm comunitatea ucraineană şi internaţională să ofere informaţii pentru eliberarea jurnalistei Victoria Roschina", a fost apelul publicaţiei Hromadske. 

UPDATE 15.00 Premierul britanic Boris Johnson susține că Vladimir Putin a făcut o "greşeală catastrofală" atunci când a invadat Ucraina. "Cu fiecare zi în care rezistenţa eroică a Ucrainei continuă, este clar că Putin a făcut o greşeală catastrofală”, a declarat Johnson la conferinţa Partidului Conservator de la Blackpool, potrivit The Guardian.

"I-a fost frică de Ucraina, pentru că în Ucraina au o presă liberă. (...) Pentru că în Rusia lui Putin, eşti condamnat la 15 ani de închisoare doar pentru că numeşti invazie o invazie. Şi dacă eşti împotriva lui Putin, la alegeri, eşti otrăvit sau împuşcat”, a mai spus Johnson.

UPDATE 13.45 Cel puţin 80 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături la Nikolaev, unde a fost atacată o bază militară, relatează BBC, citându-l pe jurnalistul belgian Robin Ramaekers. Numărul morţilor nu a fost confirmat de autorităţile ucrainene, deoarece este vorba despre o bază militară. Primarul din Nikolaev, Aleksandr Senkevich, a spus că nu a fost timp să sune sirenele de raid aerian înainte de raid, deoarece rachetele au fost lansate din regiunea Herson din apropiere, spre sud-est.

Terrible scenes here at bombed military base #Mykolaiv. 80+ dead pulled from the rubble, many many more underneath. No official government comments yet. Disaster for Ukraine armed forces at this training camp for southern frontline #vtmnieuws pic.twitter.com/4SXvTuQ1tR

— Robin Ramaekers (@ramaekers_robin) March 19, 2022

UPDATE 13.00 Statul major al Ucrainei susţine că peste 14.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele trei săptămâni de la invazia Moscovei în ţară, relatează BBC, preluat de News.ro.

Mai mult, Moscova ar fi pierdut o cantitate imensă de echipamente militare, inclusiv aproximativ 1.470 de transportoare blindate, 60 de tancuri şi peste 100 de avioane de luptă şi elicoptere. BBC notează că nu poate verifica independent afirmaţia, deşi surse de informaţii occidentale au sugerat că aproximativ 7.000 de soldaţi au fost ucişi şi între 14.000 şi 21.000 au fost răniţi.

UPDATE 11.00 Ucraina încearcă, sâmbătă, evacuarea civililor prin zece coridoare umanitare din oraşe şi centre urbane aflate în prima linie a frontului cu forţele ruse, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei, citată de Reuters.

UPDATE 10.30 Potrivit ONU, a fost confirmată uciderea a 816 civili de la debutul războiului, în timp ce numărul răniților a ajuns la 1.333, majoritatea din cauza armelor explozive, scrie The Guardian. Vineri, administrația locală din Kiev anunța că 222 de persoane au fost ucise în capitală, dintre care 60 civili și 4 copii.

UPDATE 9.00 Ministerul Apărării din Marea Britanie avertizează că Rusia a fost forţată să-şi schimbe abordarea operaţională şi că acum urmăreşte o strategie de uzură, în condițiile în care Kremlinul "nu a reuşit până acum să-şi atingă obiectivele iniţiale" şi a fost "surprins de amploarea şi ferocitatea rezistenţei ucrainene".

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 19 March 2022 Find out more about the UK government's response: https://t.co/iXd9G8IiA0🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/6fYJwelqMP

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) March 19, 2022

UPDATE 8.00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat sâmbătă, 19 martie, un apel Moscovei, chemând la negocieri pentru "pace şi securitate", astfel încât consecinţele pentru Rusia să anu ajungă să fie resimţite timp de mai multe generaţii.

"Negocierile legate de pacea şi securitatea pentru Ucraina sunt singura şansă a Rusiei de a minimiza daunele cauzate de propriile greşeli. Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe Facebook, filmat noaptea pe o stradă părăsită.

image

Primarul din Mariupol a anunțat că luptele au ajuns în centrul orașului. În regiunea Sumî, ocupanţii ruşi au tras asupra unui spital din Trostyanets, provocând pagube mari. ”Invadatorii intră în sate şi jefuiesc, comit dezordine. Sunt cunoscute şi cazuri de tortură şi răpire", a declarat şeful administraţiei militare regionale Sumî, Dmytro Zhyvytskyi, pe Telegram, potrivit Adevărul.

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net