O fetiță de cinci ani a supraviețuit, în mod miraculos, după ce a fost împușcată în cap de soldații ruși

Ultima actualizare:

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă, iar mii de oameni nevinovați mor în urma bombadamentelor. Diplomații din Belarus au făcut publică o poveste impresionantă. O fetiță de cinci ani a supraviețuit, după ce a fost împușcată în cap de soldații ruși. 

image

Ministerul Afacerilor Externe din Belarus a relatat pe contul oficial de Facebook o întâmplare cutremurătoare. Pe 28 februarie, militarii ruși au tras asupra unui autoturism în care se afla o familie, în timpul bombardamentelor din Kiev. O fetiță de cinci ani a supraviețuit, cu ajutorul medicilor care au făcut eforturi supraomenești, după ce a fost împușcată în cap! 

Tatăl, mama, fiul de 18 ani au murit pe loc, bunica și fiica de doar cinci ani, care a fost împușcată în cap, au scăpat ca prin urechile acului. Cele două au fost transportate la un spital din Belarus chiar de către soldații care le-au atacat familia, povestesc reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe din Belarus. 

Micuța a fost operată de medicii care au reușit să îi salveze viața. Ambasada Ucrainei în Belarus a închiriat o ambulanță cu care fetița și bunica vor fi transportate în străinătate pentru ca fetița să-și continue recuperarea în siguranță, departe de zona de război.

În urma pierderii părinților, o angajată a departamentului consular al ambasadei, Maryana Botsvinyuk, a eliberat un act de custodie temporară și buletin, pentru întoarcerea în Ucraina.

"Consulii ucraineni depun eforturi pentru a ajuta și proteja ucrainenii aflați într-o situație dificilă în străinătate. Chiar și în astfel de situații dificile ca aceasta. Însănătoșire grabnică și multă putere copilului salvat și bunicii sale. Și pentru moartea părinților și fratelui, războinicii noștri deja le răzbună la Zagarbnikam, astăzi. Criminalii vor plăti pentru tot răul făcut.", este scris de către ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Bilanțul deceselor de la începutul războiului este unul dramatic. Conform ultimelor informații venite din partea autorităților ucrainene, peste 90 de copii și-au pierdut viața în urma invaziei ruse pe teritoriul țării lor.

În presa internațională au fost relatate povești tragice despre copiii care au murit de deshidratare în timp ce se ascundeau de gloanțe și proiectile. O fată de 11 ani a fost împușcată în cap de soldații ruși, aflați în stare de ebrietate, chiar în fața unchiului ei. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net