3 săptămâni de Iad! Moscova s-a făcut de râs după ce a crezut că va învinge în câteva zile

#Război Ucraina-Rusia

Iadul pe pământ! După trei săptămâni de invazie, ucrainenii rezistă, deşi bombardamentele ruşilor au făcut distrugeri cumplite. Nu au cucerit însă total nici unul din cele 10 oraşe mai mari!

image
23 februarie 2022

Moscova credea că va obţine victoria în câteva zile, dar s-a făcut de râs! După ce a masat 150.000 de militari la graniţe, preşedintele rus, Vladimir Putin, a pornit invazia împotriva Ucrainei, în urmă cu trei săptămâni pretinzând că vrea s-o ”demilitarizeze şi să o denazifice”.

image
16 martie 2022

De asemenea a susţinut că ar fi o ”operaţiune militară” cu scopul de a apăra republicile separatiste Lugansk şi Doneţk, cărora le recunoscuse independenţa în urmă cu trei zile. Ruşii au atacat în forţă, dar, spre surprinderea lor, ucrainenii le-au ţinut piept. În ziua de 24 februarie, la ora 5 şi câteva minute, rachete şi atacuri aeriene au lovit mai multe locuri din teritoriul ucrainean, inclusiv capitala, Kiev.

image

A urmat în scurt timp invazia terestră de amploare în direcţiile nord, sud şi est. Atacurile au fost lansate din Rusia, Belarus şi din republicile separatiste, Lugansk şi Doneţk. Forţele ruse au deplasat convoaie uriaşe şi au asediat oraşele cheie, Harkov, Mariupol, Sumî, Cernigău, Herson şi capitala Kiev. Însă ucrainenii le-au frânat permanent înaintarea cu o rezistenţă militară extraordinară.

image

Au distrus tancurile şi convoaiele invadatorilor mai ales cu drone Bayraktar TB2. Ruşii au suferit pierderi grele, peste 13.800 de militari ruşi, între care patru generali, au murit, potrivit reprezentanţilor armatei ucrainene. În prezent, forţele ruse bombardează principalele oraşe ucrainene, trag în civili, în tot ce mişcă.

image

Au prefacut în fum şi cenuşă cartiere întregi, au ras de pe suprafaţa pământului aşezări mai mici, au distrus spitale, şcoli, locuinţe, din exces de zel, şi chiar au bombardat păduri.

image

Au împuşcat oameni nevinovaţi, chiar şi în timpul operaţiunilor de evacuare a civililor, raportându-se oficial 691 de decese, dar în realitate pierderile sunt mult mai mari. 97 de copii ucraineni au murit în timpul invaziei, potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

image
Foto: Inquam Photos

Peste 1.300 de militari ucraineni şi-au pierdut viaţa în război. Ieri, ruşii nu au ezitat să ia ostatice 500 de persoane, cadre medicale şi pacienţi, în Mariupol, pentru a le folosi drept scuturi umane.

image
Foto: Inquam Photos

De asemenea, forţele ruse au preluat controlul asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, din regiunea Zaporijie, şi a centralei de la Cernobîl, răspândind teroarea unui posibil accident catastrofal. Asta de parcă nu ajungeau ameninţările preşedintelui Putin, care a afirmat că a pus în alertă armele nucleare, în urma sancţiunilor economice impuse pentru ţara sa de SUA şi ţările UE pentru invazie.

image
Foto: Inquam Photos

Sub ameninţarea bombardamentelor catas­tro­fale şi a atacurilor nemiloase, circa 3 milioane de refugiaţi ucraineni au fugit din ţara lor, potrivit ONU. Până în prezent au avut loc patru runde de negocieri, iar preşdintele Zelinski a zis că progresele spre pace sunt ”realiste”. Acesta crede că un acord de pace ar putea fi atins într-o săptămână-două.

Blocaţi în Mariupol

Aproximativ 20.000 de oameni au reușit să iasă din Mariupol cu ​​mașini private, a anunțat, ieri, ministerul ucrainean de interne, dar sute de mii rămân blocați în orașul bombardat constant de către trupele ruse și rămas fără încălzire, electricitate sau apă curentă, scrie Reuters.

image
Foto: Inquam Photos

Oficialii ucraineni estimează că peste 2.500 de locuitori au fost uciși în atacurile ruse, iar cel puțin 200.000 au nevoie urgentă de evacuare.

Cele mai inocente victime

Acum trei săptămâni, erau nişte copii ca ai noştri. Mergeau la şcoală, se enervau din cauza temelor, se jucau cu mingea sau pierdeau vremea la calculator.

image
Foto: Inquam Photos

Acum, sunt nevoiţi să stea în centre pentru refugiaţi, cu jucării, haine şi mâncare primite din donaţii. Sunt cele mai inocente victime ale unui război pe care deocamdată nu-l înţeleg.

image
Foto: Inquam Photos

În imagini, copii care au fugit, împreună cu mamele lor, din calea războiului, găzduiţi la Rădăuţi (jud. Suceava).

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
cub bianca dragusanu png
image png
cub cristina rus (1) png
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
Tiriac
Alexia Eram (6) jpg
will smith chris rock jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg