Primul jurnalist care relatează de pe front din perspectiva Rusiei. Informațiile inedite oferite de Lu Yuguang

#Război Ucraina-Rusia

Lu Yuguang este singurul corespondent de război din televiziunea chineză care a obținut să relateze despre războiul ruso-ucrainean din partea agresorului.

Lu Yuguang
Lu Yuguang

„Sunt pe linia frontului din Mariupol”, îşi începe transmisiunea reporterul Lu Yuguang, din partea televiziunii chineze Phoenix TV, înainte să înceapă un dialog cu un soldat rus. Acesta din urmă îi spune însă că nu are emoţii, deoarece „luptă de opt ani”.

Postura jurnalistului chinez este un neobișnuită, fiind printre singurii corespondenți de război ce a reușit să se afle pe partea agresoare, relatând informații despre avansul Federației Ruse în Ucraina.

Ce informații prezintă reporterul chinez

Reporterul chinez pare să fi obţinut acces exclusiv să se alăture trupelor ruse pentru a relata despre războiul din Ucraina, nefiind cunoscute alte cazuri de corespondenţi străini în aceeaşi situaţie. Pe 2 martie, el i-a luat un interviu liderului republicii autoproclamate Doneţk, Denis Puşilin, prilej cu care a observat că miliţia din Donesk nu se poate compara cu forţele ucrainene.

Lu Yuguang a obținut acces exclusiv să alăture trupelor Federației Ruse pentru a relata despre avansul acestora pe teritoriul ucrainean, nefiind alți corespondenți ce au primit accesul pentru a relata evenimentele. De asemenea, acesta a reușit pe data de 2 martie s-ai ia un interviu liderului republicii autoproclamate independente Donețk, Denis Pușilin, momentul în care a observat că forțele separatiste din regiune nu se pot compara cu forțele armatei ucrainiene.

„Dar, cu ajutorul forţelor ruse, miliţia din estul Ucrainei a eliberat 40 de zone rezidenţiale din cadrul structurii administrative. Victoriile continuă să se extindă”, a subliniat acesta.

Guvernul şi armata rusă l-ar fi recompensat cu numeroase premii pentru reportajele sale. Se spune că postul unde lucrează întreţine relaţii bune cu figuri de informaţii din Rusia.

De asemenea, se zvonește că guvernul și armata de la Kremlin l-ar fi recompensat pe jurnalistul chinez cu nenumărate premii, iar postul de televiziune unde acesta își desfășoară activitatea are relații bune cu figuri imporante din Federația Rusă.

Află mai multe informații despre jurnalistul chinez ce relatează din perspective Rusiei pe Adevărul.ro 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net