Reacția NATO după ce drona rusească a căzut pe teritoriul României!

#Război Ucraina-Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre incidentele care au avut loc în ultima vreme, când drone s-au prăbuşit în ţările vecine cu Ucraina. Un astfel de accident a avut loc duminică, 13 martie, în România, şi a fost adus în discuţie de oficial.

Jens Stoltenberg foto. AFP
Jens Stoltenberg foto. AFP

Jens Stoltenberg a vorbit despre incidentele cu drone din ultima vreme şi a precizat că NATO monitorizează cu atenţie spatial aerian atât al Ucrainei, cât şi al ţărilor vecine. Conform  oficialului, autorităţile române şi alianţa investighează incidentul de duminică, când o dronă rusească a pătruns pe teritoriul Româiei.

”Apărarea integrată aeriană și antirachetă a NATO a urmărit traiectoria de zbor a unui obiect care a intrat duminică în spațiul aerian românesc. Ca răspuns, o aeronavă de luptă românească a mers imediat să investigheze, iar autoritățile române și NATO analizează acest incident”, a declarat Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă, la Bruxelles, conform antena3.ro.

Secretarul general NATO a mai adăugat că şi drona care s-a prăbuşit în Croaţia, săptămâna trecută, este analizată de alianţă. În plus, astfel de accidente vor fi mai dese acum, datorită activităţii militare aeriene crescute din zonă.

Ce spune Jens Stoltenberg despre atacul aerian rusesc de la graniţa cu Polonia

Jens Stoltenberg a vorbit şi despre atacul aerian rusesc din 13 martie, din apropiere de graniţa cu Polonia, în urma căruia au murit zeci de oameni. El a fost întrebat ce consecinţe ar exista dacă rachete ruseşti ar pătrunde pe spaţiu NATO, fie că e vorba de un accident sau nu. Secretarul alianţei a fost rezervat.

”Principala noastră responsabilitate este să protejăm și să apărăm toți aliații NATO, un miliard de oameni în 30 de țări diferite. Există întotdeauna un risc de incidente și accidente când au loc lupte în apropierea granițelor NATO”, a spus Jens Stoltenberg

Oficialul a subliniat însă că NATO va depune ”toate eforturile pentru a preveni astfel de incidente și accidente și, dacă se întâmplă, se va asigura că acestea nu scăpa de sub control și nu creează situații cu adevărat periculoase”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net