LIVE TEXT Putin ameninţă că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri: «Plătiți în ruble sau oprim gazul»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Moscova anunţă o încetare a focului, joi, 31 martie, pentru evacuarea civililor de la Mariupol, în condițiile în care peste 1.500 de persoane au părăsit oraşul miercuri. Ucraina primește un ajutor din partea americanilor, constând în 100 de drone uroașe, în timp ce în Rusia tensiunile cresc între președintele Vladimir Putin și ministrul Apărării.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

UPDATE ora 23.30 Rusia a anunţat că vineri va fi activat la Mariupol un coridor umanitar pentru evacuarea civililor şi a cetăţenilor străini.

UPDATE 22.30 Preşedintele american Joe Biden a declarat, joi, că există indicii că liderul rus Vladimir Putin se autoizolează şi îşi pedepseşte unii dintre consilieri. Biden a precizat că Statele Unite nu au dovezi clare pentru a spune cu certitudine acest lucru, informează cnn.com.

UPDATE ora 21.30 Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat joi la CNN că trupele rusești urmăresc să captureze „cât de curând” o treime din teritoriul Ucrainei, iar Moscova se va folosi de asta pentru a-și întări poziția în negocieri.

UPDATE 20.30 Un mort şi patru răniţi grav în tiruri ruse vizând un convoi umanitar în apropiere de Cernihiv

O persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite în tiruri vizând un convoi de cinci autobuze care aduceau voluntari către oraşul asediat Cernihiv, în nordul Ucrainei, anunţă joi un oficial ucrainean, relatează AFP.

Combatanţi ruşi au tras asupra unui convoi de voluntari în apropiere de Cernihiv”, anunţă însărcinata cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean Liudmila Denisova.

Cinci autobuze care se îndreptau către oraş pentru a evacua civili au fost vizate de tiruri. O persoană a murit şi patru sunt grav rănite”, precizează ea.

UPDATE ora 18.00 Rușii au început să se retragă din instalaţia nucleară de la Cernobîl, asupra căreia au preluat controlul încă din prima zi a invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie. Anunțul a fost făcut joi de agenţia nucleară ucraineană Energoatom, relatează AFP, citată de News.ro.

Trupele care ocupau Centrala Nucleară avariată de la Cernobîl au plecat ”în două coloane către frontiera” dintre Ucraina şi Belarus. În instalaţie a mai rămas doar un ”număr mic” de militari ruşi, precizează agenţia.

Centrala Nucleară avariată de la Cernobîl. Foto: Twitter
Centrala Nucleară avariată de la Cernobîl. Foto: Twitter

UPDATE ora 17.00 Putin amenință că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri, dacă fapturile nu sunt plătite în ruble. Anunțul vizează "țările neprietenoase".

Rusia va opri livrările de gaze naturale către cumpărători din state ”neprietene” dacă acestea nu trec la plata în ruble de la 1 aprilie, anunţă preşedintele rus Vladimir Putin, vizând Uniunea Europeană (UE), relatează Bloomberg.

Pentru a cumpăra gaze naturale ruseşti, ei trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci ruseşti. Din aceste conturi vor fi plătite gazele naturale ruseşti începând de la 1 aprilie. Dacă nu se fac plăţi în acest fel, vom considera acest lucru o încălcare de către client a obligaţiilor pe care le are”, declară Putin joi, într-un discurs, în faţa unor oficiali, transmis în direct.

#BREAKING 🇷🇺Putin: "From April 1, unfriendly countries have to pay in rubles for gas purchases. For this, they need to open a ruble account in Russian banks. “We suspend existing contracts if payments are not made.” Turkiye will continue in the same way. #Russia pic.twitter.com/F3DKFJGFV6

— Dailyaz (@dailyaz1) March 31, 2022

UPDATE 16.10 Secretarul general al NATO a transmis că trupele ruse „nu se retrag, ci se repoziționează”. 

„Am auzit declarațiile recente conform cărora Rusia va reduce operațiunile militare în jurul Kievului și în nordul Ucrainei”, a spus Stoltenberg. „Dar Rusia a mințit în mod repetat cu privire la intențiile sale, așa că putem judeca Rusia doar după acțiunile sale, nu după cuvintele sale.”

UPDATE 14.42 Vladimir Putin a autorizat recrutarea a 135.000 de persoane ce urmează să ajungă în Forțele Armate Ruse. 

UPDATE 13.25 Regiunea Harkiv din nord-estul Ucrainei a fost supusă unor incendii puternice în ultimele 24 de ore, a declarat joi guvernatorul militar al regiunii.

Bombardamentul intens a împiedicat deschiderea coridoarelor de evacuare în regiune, a declarat Oleh Synyehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkiv

UPDATE 12.45 Australia a crescut tarifele la toate importurile din Rusia și Belarus, în urma discursului președintelui Zelenski.

UPDATE 11.08 Președintele Zelenski a solicitat noi sancțiuni împotriva Rusiei, în adresa sa din Parlamentul Australiei. 

UPDATE 10.50 Oficialii ucraineni au ajuns la un acord cu Federația Rusă privind coridorul de evacuare din Mariupol. 

UPDATE 10.05 Ministrul de Externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu ministrul de Externe interimar al Afganistanului la Tunxi, China.

UPDATE 09.10 Guvernul Statelor Unite este „încrezător în evaluarea conform căreia președintele Vladimir Putin a fost informat greșit de consilierii săi” cu privire la performanța armatei lor în Ucraina.

UPDATE 04.25 Șeful serviciilor secrete din Marea Britanie spune că soldații ruși au moralul scăzut și refuză să execute ordinele.

UPDATE 03.45 Șeful Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile omului: atacurile fără discernământ ale Rusiei „pot echivala cu crime de război”

Serviciile secrete americane susțin că Vladimir Putin îl acuză pe ministrul rus al Apărării că nu a transmis informații corecte despre pierderile reale ale armatei ruse în Ucraina, potrivit New York Times, citat de Adevărul.

SUA s-au angajat să trimită în Ucraina 100 de drone ucigaşe numite Switchblade, în cadrul unui pachet uriaş de arme aprobat de preşedintele Joe Biden la începutul acestei luni, au confirmat miercuri oficialii americani, transmite CNBC, conform News.ro.

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net