Moscova a făcut lista cu «țările neprietenoase cu Rusia». România se numără printre ele

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Autoritățile ruse au alcătuit o listă cu țările și teritoriile neprietenoase cu Rusia, a anunțat, luni, serviciul de presă al cabinetului de miniștri de la Moscova.

Vladimir Putin a semnat un decret prin care este stabilită lista țărilor neprietenoase cu Rusia
Vladimir Putin a semnat un decret prin care este stabilită lista țărilor neprietenoase cu Rusia

Pe listă se află toate țările și teritoriile despre care autoritățile ruse consideră că au întreprins acțiuni ostile la adresa Rusiei, companiilor și cetățenilor ei.

Atfel, Rusia a declarat că toate acordurile comerciale cu companii şi persoane din lista cu aşa-numitele "ţări neprietenoase" ar trebui aprobate, de acum înainte, de o comisie guvernamentală, conform Reuters, citat de Adevărul.

Ce țări figurează pe lista autorităților de la Moscova

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene (printre care se numără și România), Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administraţie proprie).

Ţările şi teritoriile menţionate se fac vinovate de faptul că au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea "operaţiunii militare speciale" a forţelor armate ruse în Ucraina, informează Agerpres.

Lista a fost aprobată ca parte a decretului preşedintelui Vladimir Putin din 5 martie cu privire la procedura temporară de îndeplinire a obligaţiilor faţă de anumiţi creditori străini.

Ce implică existența acestei liste

Conform acestui decret, cetăţenii şi companiile ruse, statul rus, regiunile şi municipalităţile sale care au obligaţii valutare faţă de creditori străini din lista ţărilor neprietenoase le vor putea achita în ruble.

"Pentru aceasta debitorul poate cere unei bănci ruse să creeze un cont special «S» pe numele unui creditor străin şi să-i transfere plăţile în echivalentul lor în ruble la cursul Băncii Centrale a Rusiei din ziua plăţii", se menţionează în comunicatul guvernului rus.

Noua procedură temporară se aplică plăţilor care depăşesc 10 milioane de ruble pe lună (76,046 USD).Un dolar american era cotat luni la 131,5000 ruble.

Rusia a avertizat România

Duminică, autoritățile ruse au avertizat România, alături de alte state vecine cu Ucraina, să nu permită staţionarea avioanelor militare ucrainene sau utilizarea acestora în conflictul cu Rusia.

"Utilizarea reţelei de aeroporturi militare ale acestor ţări pentru a servi ca baze pentru avioane militare ucrainene şi utilizarea ulterioară a acestora contra forţelor armate ruse ar putea fi considerate ca fiind implicări ale acestor ţări într-un conflict armat", a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net