Primarul din Hostomel, ucis în timp ce împărțea pâine și medicamente: «Nimeni nu l-a obligat să se ducă în faţa gloanţelor»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ziua a 12-a a războiului din Ucraina este marcată de tragedii umane impresionante. După știrea cumplită cu băiețelul de 18 luni, care și-a pierdut viața în Mariupol, presa din Ucraina anunță că primarul localității Hostomel a fost ucis în timp ce distribuia cetățenilor pâine și medicamente.

Primarul localităţii Hostomel, Iuri Ilici Prilipko
Primarul localităţii Hostomel, Iuri Ilici Prilipko

Forțele ruse l-au ucis, luni, pe primarul orașului Hostomel, Youri Prilipko, și pe alți doi camarazi ai săi, în timp ce ofereau ajutor umanitar. Informația a fost confirmată, pe Facebook, de Consiliul orașului.

Primarul orașului Hostomel, Youri Ilici Prilipko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine oamenilor înfometați și medicamente bolnavilor, oferind sprijin răniților și consolându-i pe cei ajunși la disperare. Pentru asta, invadatorii l-au împușcat mortal pe el, dar și pe alți doi camarazi ai săi, Ruslan Karpenko și Ivan Zoria”, a transmis consiliul orașului.

Youri Prilipko ar fi putut sta ascuns într-un buncăr, însă a ales să fie alături de cetățeni. „Oamenii l-au așteptat, au văzut speranță în el, au crezut în el. Așa că a făcut o alegere. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Veșnică amintire și recunoștința noastră”, a mai scris consiliul, potrivit publicației ukrinform.net.  

"Nimeni nu l-a obligat să se ducă în faţa gloanţelor"

Primarul localităţii Hostomel, Iuri Ilici Prilipko, era însoțit de doi camarazi, Ruslan Karpenko şi Ivan Zoria, scrie Kyiv Independent pe Facebook.

A murit aşa cum a trăit”, scrie publicaţia în acest scurt ferpar, în care îl elogiază pe edil pentru curaj și empatie.

Nimeni nu l-a obligat să se ducă în faţa gloanţelor sau invadatorilor”, deşi ar fi putut, la fel ca alte mii, să stea într-o pivniţă. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou”, anunță publicaţia. Din cauza situației din Ucraina, ”este imposibil să aibă loc funeralii”, mai scriu jurnaliștii, care îndeamnă la ”amintire” şi ”la ”rugăciuni” pentru Iuri Ilici Prilipko.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net