Care sunt orașele din Ucraina care au fost bombardate? VIDEO

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În timpul invaziei Federației Ruse a Ucrainei, mai multe orașe mari din țara fost-sovietică au fost bombardate sau atacate. Unul dintre acestea se află chiar la Marea Neagră.

image

Mai multe atacuri care au implicat rachete sau bombe au fost anunțate de către civili pe străzile Ucrainei, de departe, cel mai important bombarbament a avut loc în Kiev, capitala Ucrainei.

Joi dimineață, un jurnalist a surprins în timp ce relata de la fața locului o rachetă ce traversa cerul din Ucraina. Nu sunt informații suplimentare cu locul în care obuzul a aterizat și dacă au fost victime în urma impactului. 

Ivano-Frankivs

De asemenea, se pare că și aeroportul din Ivano-Frankivs a fost ținta unui obuz al Federației Ruse. Alături de acesta, și baza militară de lângă Ivano-Frankivs, situată la 150 de kilometri de Sighetul Marmației, a fost ținta unui atac din partea Rusiei, potrivit unor imagini postate pe Twitter

Odessa

De altfel, și Odessa, oraș aflat la Marea Neagră a căzut sub ocuparea rușilor, a anunțat Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei. Acesta declarase că trupele rusești au ajuns în Odessa prin intermediul Peninsulei Crimeea, zonă teritorială pe care Federația Rusă a anexat-o în 2014. 

Harkiv

Din păcate, Harkiv este unul dintre orașele care a fost supus unui atac din partea Rusiei. În urma unui impact cu un obuz, un bloc de locuințe a fost devastat. Nu se cunosc detalii despre numărul de victime civile care a fost implicat în eveniment. 

Harkiv a fost printre primele orașe care au căzut pradă atacurilor, fiind cel mai apropiat de granița Ucrainei cu Federația Rusă. 

Herson

Herson, un oraş cu puţin peste 300.000 de locuitori, este cel mai mare oraş din apropierea graniţei Ucrainei cu peninsula Crimeea, zonă aflată la graniță marimită cu România. 

Orașul a fost printre primele afectate de invazia tancurilor rusești. Camerele de supraveghere din Herson au surprins un număr impresionant de tancuri ce veneau dinspre Peninsula Crimeea și Odessa. 

Kiev

Printre primele orașe atacate, Kiev a fost ținta unor atacuri aeriene, lovind mai multe puncte strategice ale orașului. Imaginile de la fața locului arată mai multe explozii de mare intensitate ce par a fi din zonele în care bazele militare ucrainiene se află.

La scurt timp după impact, sirenele din Kiev au început să sune, iar orașul a fost evacuat de către civili. Mulți dintre aceștia, îndreptându-se spre granița vestică a țării.

"Oamenii au ieșit pe străzi noaptea trecută în acest oraș - fluturau steagul ucrainean. Au spus că acesta este țara lor și că nu pleacă nicăieri.... Nimeni nu poate să creadă că se întâmplă așa ceva cu adevărat.”, a relatat corespondentul BBC Sarah Rainsford.

image

Joi dimineață, președintele Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, sub pretextul că acesta dorește să mențină pacea în regiunile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. De asemenea, în declarația de război a lui Putin, se pare că acesta aduce în discuție „de-nazificare” Ucrainei, deoarece evreii ucrainieni, dar și evreii ruși sunt supuși persecuțiilor regimului de la Kiev.

Citește și A început războiul! Vladimir Putin a autorizat operațiuni militare la granița Ucrainei

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net