LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Au trecut 33 de zile de la începutul războiului din Ucraina, iar Volodimir Zelenski spune că Ucraina este pregătitită să discute despre adoptatea unui statut neutru. Duminică, ruşii au atacat cu rachete Liovul, au preluat controlul asupra oraşului Slavutici şi au bombardat estul capitalei Kiev. De azi și până miercuri, o nouă rundă de negocieri are loc în Turcia, la Istanbul.

cub razboi ucraina zelenski 1 animat gif

UPDATE 21.30 SUA trimite 6 avioane de război în Germania, pentru a întări forțele de apărare în ceea ce privește Europa de Est.

Pentagonul va trimite șase avioane de război electronic al Marinei SUA și peste 200 de trupe însoțesc în Germania, în timp ce SUA își întărește forțele în Europa de Est pe fondul războiului Rusiei cu Ucraina.

UPDATE 21.00 Ministrul de Finanțe ucrainean spune că guvernul nu va accepta nicio pierdere teritorială.

UPDATE 19.00 Deputatul ONU va analiza posibile strategii pentru încetarea focului umanitar în Ucraina. 

ONU a desemnat un oficial să se consulte „imediat” cu autoritățile ucrainene și ruse posibile acorduri și aranjamente pentru o încetare a focului în Ucraina, a anunțat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Sarcina revine lui Martin Griffiths, subsecretarul general al Organizației Națiunilor Unite pentru situații umanitare și coordonator în ajutor de urgență.

UPDATE 16.50 Primarul din Mariupol solicită „evacuarea completă” a orașului.

„Nu totul este în puterea noastră”, a spus Vadym Boichenko, primarul proguvernamental al Mariupolului, într-un interviu în direct la televiziune. „Din păcate, astăzi suntem în mâinile ocupanților”.

Boicenko a cerut o evacuare completă a populației rămase din Mariupol, care avea o populație de peste 400.000 de locuitori, înainte ca Rusia să-și lanseze invazia asupra Ucrainei, pe 24 februarie.

UPDATE 15.09 Cancelarul Germaniei consideră că războiul Rusiei în Ucraina reprezintă o întoarcere la „imperialism”. 

Toți trebuie să ne pregătim pentru faptul că avem un vecin care în prezent folosește violența. Și trebuie să prevenim ca acest lucru să devină un cod de practică", a spus cancelarul german Olaf Scholz.

UPDATE 14.01 Armata Ucrainei a declarat că a ucis, de la începutul invaziei, 24 februarie, 17.000 de militari ruși și a distrus echipament militar rusesc conform listei: 

  • 123 de avioane
  • 127 de elicoptere
  • 302 piese de artilerie
  • 1694 de transportoare blindate
  • 586 tancuri
  • 7 echipamente maritime (nave de război etc)

UPDATE 13.40 Cel puțin cinci persoane au fost rănite în acest weekend, după ce cel puțin două rachete au lovit Lvov, un oraș din vestul Ucrainei, care a fost ferit anterior de cel mai grav atac brutal al Rusiei, potrivit oficialilor locali.

UPDATE 12.00 Ministerul Apărării din Regatul Unit a informat că câștigurile militare ale Rusiei în apropiere de Mariupol sunt în zonele sudice.

„Rusia a câștigat cel mai mult teren în sud, în vecinătatea Mariupolului, unde luptele grele continuă, în timp ce Rusia încearcă să cucerească portul”, a declarat luni Ministerul Apărării din Regatul Unit pe Twitter.

UPDATE 10.30 Daunele suferite de infracstructura Ucrainei, estimate la 63 de miliarde de dolari.

Conform estimării Kiev School of Economics – care ia în calcul impactul economic al invaziei până la 24 martie – cel puţin 4.431 de clădiri rezidenţiale au suferit daune, au fost distruse sau au fost confiscate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru 92 de fabrici şi depozite şi 378 de şcoli, anunță bbc.com.

UPDATE ora 10.00 Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin, "au convenit că următoarea întâlnire a delegaţiilor ruse şi ucrainene va avea loc la Istanbul”, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Comunicare a Preşedinţiei turce, publicat duminică, relatează CNN.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, Ibrahim Kalin, a declarat duminică, pentru CNN, că negocierile vor avea loc marţi.

Cu toate acestea, negociatorul ucrainean David Arahamia a declarat în cursul zilei de duminică că întâlnirea va avea loc luni. Rundele anterioare de negocieri nu au avut rezultatele dorite.

UPDATE ora 09.00 Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat că şcolile din capitala Ucrainei îşi vor relua cursurile, luni, însă online, informează cnn.com.

UPDATE ora 07.30 Forţele ruse au părăsit oraşul ucrainean Slavutici, în care locuieşte personalul centralei nucleare de la Cernobîl, după ce şi-au încheiat misiunea de a-l inspecta, a anunţat primarul Iuri Fomicev, potrivit Reuters. Oraşul Slavutici a fost ocupat sâmbătă de forţele ruse. 

“Şi-au terminat treaba pe care o aveau. Au inspectat oraşul, astăzi au terminat şi au plecat. Nu mai este niciun soldat în oraş acum”, a precizat Fomicev într-un mesaj în social media.

Slavutici, oraş cu 25.000 de locuitori, situat la 160 de kilometri nord de capitala ucraineană, a fost construit după accidentul nucear de la Cernobîl, în 1986.

UPDATE ora 07.00 ora Rusia are aur de 140 de miliarde de dolari în rezerve, dar nu îl va putea vinde, din cauza sancțiunilor. Peste 2.300 de tone de aur sunt ținute în seifuri din Moscova și Sankt Petersburg ale Băncii Rusiei.

UPDATE ora 03.00 Mii de oameni din Londra au ieșit în weekend în stradă ca să susțină Ucraina. O mare de locuitori ai capitalei britanice a protestat împotriva războiului și a președintelui rus, Vladimir Putin, care l-a declanșat.

UPDATE ora 02.00 Leonid Fedun, patronul clubului Spartak Moscova, a anunțat că și-a pierdut 99% din avere din cauza sancțiunilor impuse pentru invazia rusă în Ucraina. Miliardarul rus spune că ar putea să renunțe la Spartak Moscova în aceste condiții.

UPDATE ora 00.00 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, într-un interviu pentru presa din Rusia, că oraşe ca Volnovaha, Mariupol şi altele, din regiunea Kiev, nu mai există, ca urmare a atacurilor ruşilor, informează ukrinform.net, citat de News.ro.

Din nefericire, să vedem consecinţele, rezultatul. Rezultatul este: nu mai există Mariupol. Pur şi simplu. Nu mai există Volnovaha. Nu mai există oraşele mici de lângă Kiev, din regiunea Kiev. Oraşele noastre mici... Care bănuiesc că sunt ca ale voastre. Nu mai există. Pământul este pârjolit. Complet”, a afirmat Zelenski.

Mariupol, oraș distrus de forțele ruse
Mariupol, oraș distrus de forțele ruse

El a declarat că ucrainenii sunt gata să facă schimb de prizonieri de război cu Rusia înainte de finalul ostilităţilor. “Se fac liste. Armata noastră a făcut liste. Sunt liste cu toţi cei care sunt în captivitate. Nu ştiu dacă este cineva interesat de ele. Politicienii, cred, nu sunt foarte interesaţi. Nu sunt sigur că Rusia are nevoie de aceste liste”.

Zelenski a mai spus că Ucraina nu vrea ca pe teritoriul său să rămână cadavrele soldaţilor ruşi, însă ar vrea ca acestea să ajungă la familiile celor decedaţi. “Ruşii mai întâi au refuzat, iar apoi ne-au dat nişte saci. Ştii, chiar şi când moare o pisică sau un câine nu este aşa. Sunt saci de gunoi. Nu înţeleg ce gândesc oamenii, ce gândesc părinţii acestor copii”, a afirmat el.

Volodimir Zelenski a menţionat că Ucraina este pregătittă să discute despre adoptatea unui statut neutru, însă acesta ar trebui să fie garantat de terţi şi să fie aprobat prin referendum.

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net