Măcelul civililor! Imaginile care au șocat întreaga planetă

#Război Ucraina-Rusia

Clădiri arse, cadavre sfârtecate de bombe, civili ucişi, trupuri neînsufleţite de femei rase în cap şi carbonizate, tancuri distruse, copii murdari şi speriaţi, asta au lăsat în urmă ruşii care s-au retras din regiunea Kiev. Imaginile din Bucea cu 410 civili ucişi au şocat planeta. 

Bucea a fost scena unor  lupte îngrozitoare  între tancurile  ucrainene şi  blindatele ruseşti
Bucea a fost scena unor lupte îngrozitoare între tancurile ucrainene şi blindatele ruseşti

Zi de doliu în Moldova în memoria civililor măcelăriţi cu sălbăticie de soldaţii ruşi în Bucha, oraşul martir din apropierea Kievului! Maia Sandu a declarat zi de doliu naţional la scurt timp după ce imaginile cu dezastrul lăsat de trupele ruseşti în regiunea Kiev au făcut înconjurul planetei. 

Tom, de 9 ani, cu telefonul  în mână, aşteaptă să fie  sunat de mama lui
Tom, de 9 ani, cu telefonul în mână, aşteaptă să fie sunat de mama lui

Comunitatea internaţională condamnă vehement masacrul descoperit de presa internaţională care a pătruns în teritoriile eliberate împreună cu armata ucraineană. 410 civili au fost executaţi, după ce au fost torturaţi, împuşcaţi în genunchi, femeile violate şi bătute, iar apoi rase în cap şi ucise.

Dronele armatei ucrainene au descoperit gropi comune în care au fost aruncate alandala cadavrele civililor împuşcaţi în cap, cu mâinile legate la spate şi răni îngrozitoare la picioare şi mâini. Conform Daily Mail, militarii ucraineni au descoperit inclusiv bătrâni împuşcaţi pe stradă în timp ce ieşeau din beciurile lor pentru a găsi ceva de mâncare.

Cadavrele civililor  lăsate de ruşi pe străzi. Fotografii EPA-EFE
Cadavrele civililor lăsate de ruşi pe străzi. Fotografii EPA-EFE

Planeta condamnă crimele rușilor

Tom, de 9 ani, un băieţel zglobiu care a uitat să mai zâmbească din 24 februarie, le-a povestit jurnaliştilor străini care au ajuns în Bucha la 2 aprilie că ”de o lună stă în beciul bunicii lui”.

Nu mai are cu cine să se joace pentru că toţi copiii au fugit cu părinţii lor din oraş şi aşteaptă să vină şi după el cineva să îl ia acasă, în Kiev. A povestit că încarcă bateria telefonului mobil în fiecare zi pentru că nu vrea să rateze clipele de fericire pe care le trăieşte atunci când mama lui ”îl sună şi se văd pe cameră”.

Soldaţii ucraineni au  cucerit localitatea  la 1 aprilie şi au fost  şocaţi de ce au găsit
Soldaţii ucraineni au cucerit localitatea la 1 aprilie şi au fost şocaţi de ce au găsit

În centrul oraşului Bucha, la 1 aprilie a avut loc una dintre cele mai sângeroase bătălii din cele 40 de zile de război. Tancurile ucrainene au nimicit blindatele ruseşti, însă în confruntare au fost distruse zeci de case. Oraşul Bucha a fost ocupat în timpul celui de Al Doilea Război Mondial de nemţi, însă, îşi amintesc bătrânii, naziştii nu au fost atât de cruzi şi sălbatici precum ruşii.

23 februarie
23 februarie

Consilierul prezidenţial Oleksi Arestovici a spus că scenele din Bucha sunt demne de un film de groază şi a punctat că ”localnicii au povestit că soldaţii jefuiau casele şi îi împuşcau pe proprietari dacă îndrăzneau să nu îi lase în curte”.

Unii oameni au fost omorâţi pentru o sticlă de votcă, alţii pentru o bucată de pâine şi alţii din amuzamentul cinic al soldaţilor beţi. Unitatea care a ocupat Bucha deţinea un crematoriu ambulant, însă nu a apucat să îl folosească pentru a şterge urmele atrocităţilor, au declarat oficialii de la Kiev. 

Citește și: LIVE TEXT Atrocități în Bucha, Irpin și Mariupol. Joe Biden, despre Putin: «Tipul ăsta este brutal»

Volodimir Zelenski a îmbătrânit 5 ani în 40 de zile 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski arată de 50 de ani, deşi nu are decât 44 de ani. Cele 40 de zile de război şi-au lăsat urme adânci pe chipul liderului de la Kiev, care nu doarme decât maximum două ore pe noapte, vorbeşte fără oprire la telefon cu liderii mondiali, ţine şedinţe cu şefii armatei ucrainene şi coordonează activitatea Armatei de Apărare Teritorială.

15 martie
15 martie

De mai bine de cinci săptămâni, Zelenski iese din buncăr o dată la 3-4 zile şi revine după 60 de minute. E păzit ca ochii din cap după ce 12 tentative de asasinat au fost dejucate de trupele care îl păzesc.

Soţia lui, Olena Zelenska, şi copiii lor Oleksandra şi Kirilo, nu l-au mai văzut de la începerea războiului pentru că se află într-un alt buncăr, păziţi cu străşnicie.

Citește și: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în fața Parlamentului României. «Vreau să vedeți ce am văzut eu la Bucha»

31 martie
31 martie

Fostul actor este complet sleit şi dramele prin care trece poporul său l-au îmbătrânit enorm. Deşi este sleit de oboseală nu renunţă, continuă să ceară arme, rachete şi tancuri pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi. Ieri le-a vorbit parlamentarilor români, după ce a ţinut alte 17 discursuri online în parlamentele din întreaga lume, în cele 40 de zile de război. 

3 aprilie
3 aprilie

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net