Adevărul despre Mariana Viscemirska, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol, pe care rușii au acuzat-o că este doar o actriță

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Fotografia Marianei Viscemirska, ucraineanca gravidă dintre ruinele maternității Mariupol, a făcut înconjurul lumii și a devenit un simbol pentru atrocitățile războiului din Ucraina. Kievul acuză că tânără a fost răpită de ruși și obligată să afirme că acele imagini au fost trucate, dar oamenii lui Putin nu au reușit să obțină ce și-au dorit de la femeie.  

Adevărul despre Mariana Viscemirska, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol
Adevărul despre Mariana Viscemirska, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol

Mariana Viscemirska este tânără gravidă care se afl în maternitatea Mariupol atunci când clădirea a fost bombardată pe 9 martie. Imaginile care o arătau pe femeie însărcinată cu chipul însângerat și privirea disperată, în încercarea de a se salva din ruinele maternității, au impresionat o lume întreagă. 

Citește și Rusia acuză că imaginile cu o ucraineancă gravidă cu chipul însângerat sunt doar o «înscenare»

În prezent  Mariana Viscermirska a fost capturată de ruși și obligată să dea declarații că imaginile au fost regizate de ucraineni. Pe site-urile propagandei ruse a apărut un scurt video de 6,48 de minute, întitulat ,,Minciuna dezvăluită" în care tânăra Visecermirska, vizibil tulburată, vorbește în propoziții scurte, ce nu au sens logic, iar discursul ei este întrerupt. Declarațiile femeii au fost editate de 28 de ori, în încercarea Rusiei de a obține afirmații plăcute Moscovei, însă oamenii lui Putin nu au reușit să scoată nimic de la tânără, notează abc.com.

În clipul respectiv, care a adunat deja milioane de vizualizări, propaganda rusă s-a bazat mai degrabă pe titlurile teribiliste, decât pe declarațiile Marianei Viscermirska. 

Viscermirska a fost surprinsă de jurnaliștii de la Associated Press printre dărâmăturile rezultate după atentatul rușilor asupra maternității Mariupol.

Screenshot (1924) png

Se presupune că anchetarea Marianei Viscermirska de către ruși ar fi avut loc într-un spital din Doneţk, capitala pro-rusă a Donbass-ului ocupat. Video-ul este extrem de confuz, iar rușii mizează mai mult pe superficialitatea titlurilor şi interpretări decât pe dezvăluirile femeii.

Screenshot (1926) png

Confuzia între Mariana Viscermiska și femeia gravidă care a murit la scurt timp după atentat

Rușii au acuzat-o pe Mariana Viscermirska că ar fi o bloggerita și apoi o actriţă plătită pentru care a pus în scena totul la ordinele „neonaziştilor batalionului Azov”, pentru ca Occidentul să dea vina pe Rusia. 

Citește și Oamenii din Mariupol, prinși în mijlocul bombardamentelor. O fetiță a murit din cauza deshidratării

Potrivit propagandei ruse, Mariana a jucat două roluri întâi stând în picioare cu stropi de ketchup pe faţă, în ruinele maternității din Mariupol distrusă de război, apoi întinsă pe targă şi prefăcându-se a fi o altă gravidă. 

Adevărul a ieșit la iveală și în acest caz, femeia însărcinată aflată pe targă a murit, iar  Mariana, care a supraviețuit și a născut o fetiţă prin cezariană. Mariana Viscemirska se află acum la Doneţk, asemenea altor cetățeni din Mariupol, care au reușit să fugă din oraș. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net