Rusia acuză România de implicare în războiul din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina se intensifică pe zi ce trece, iar România este una dintre țările ce formează granița dintre NATO și Federația Rusia. În acest context, Ambasada Rusiei în Africa de Sud a acuzat că un grup al NATO, format din oficialii unei companii militare româneşti, a descins la începutul lunii aprilie la Odesa.

Rusia acuză România de implicare în războiul din Ucraina
Rusia acuză România de implicare în războiul din Ucraina

România, ca membră NATO, s-a poziționat că adversar al Rusiei, mai ales în că oficialii și poporul român și-au manifestat sprijinul față de Ucraina, în contextul războiului. 

Citește și Cum ar putea NATO ataca Rusia. Greșeala fatală pe care poate să o facă Putin în războiul cu Ucraina

Recent, Ambasada Rusiei în Africa de Sud a postat pe Twitter un mesaj, în care acuză România s-a implicat în războiul din Ucraina, încă de la începutul lunii aprilie, când un grup al NATO, format din oficialii unei companii militare româneşti, s-ar fi deplasat în secret la la Odesa.

«Un grup secret de monitorizare al NATO, format din oficiali ai unei companii militare private româneşti, a început să lucreze la Odesa. Aşadar, românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum forţele armate ale României au ajutat forţele germane să ocupe Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, arată mesajul postat pe Twitter de Ambasada Rusiei în Africa de Sud.

Mesajul este însoțit de o imagine a armatei române, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

“A secret monitoring group of NATO comprising officials of🇷🇴PMC has commenced work in Odessa”, media report. So, Romanians help Nazi Kiev regime in Odessa, just like🇷🇴forces were helping German forces in occupying it in 1943. Apparently someone didn't draw lessons from history pic.twitter.com/ZAW8ReAmJN

— Russia in RSA 🇷🇺 (@EmbassyofRussia) April 14, 2022

Sursa citată este de fapt agenția rusă de stat, RIA Novosti, al cărei site a fost interzis în Europa, după izbucnirea războiului din Ucraina.  Potrivit agenției de stat ruse, românii ar fi aparținut de o companie militară pe nume Nordstarsupport Group și lucrează în Odesa unde operează echipament militar, capabil să identifice locul în care se află orice navă din Marea Neagră, pe o rază de 200 de kilometri, notează Adevarul.ro

Trupele ruse au atacat un convoi umanitar 

Informația răspândită de agenţia rusă de stat Ria Novosti susține că unitatea militară NATO din care fac parte românii are rolul de a distruge navele de război rusești.

Citește și Refugiaţii din Ucraina, batjocoriţi de voluntarii de la Romexpo: «Niciodată nu m-am simțit atât de umilită». Ce spun autorităţile

Războiul din Ucraina s-a transformat rapid într-un masacru de proporții al civililor, iar actele de cruzime ale trupelor ruse au îngrozit întreaga lume. Occidentul a acuzat Rusia de crime de război, după ororile pe care trupele invadatoare le-au comis în orașul Bucha. 

 În ciuda avertismentelor din partea Occidentului, joi, rușii au atacat un covoi umanitar. În urma atacului, 27 de persoane au fost rănite și șapte au murit. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net