Cum ar putea NATO ataca Rusia. Greșeala fatală pe care poate să o facă Putin în războiul cu Ucraina

#Război Ucraina-Rusia

CIA, Serviciile Secrete SUA, care au avertizat și asupra invazia Rusiei în Ucraina, au avertizat asupra unui posibile utilizări a bombelor nucleare, din cauza eșecurilor militare pe care armata Federației Ruse le confruntă în Ucraina.

Ce ar putea împinge NATO în război cu Rusia
Ce ar putea împinge NATO în război cu Rusia

William Burns, șeful CIA, a avertizat că eșecurile din Ucraina l-ar putea împinge pe Vladimir Putin să folosească o armă nucleară tactică sau de mică putere. Dacă această ipoteză se adeverește, atunci NATO s-ar putea să intervină militar în Ucraina în cadrul acestui conflict, „dar așa ceva nu este planificat, după cum a spus clar președintele”, potrivit Agerpres

Ce a declarat Moscova despre utilizarea armelor nucleare

La începutul războiului în Ucraina, Moscova a discutat despre punerea în alertă a armelor sale nucleare, dar CIA nu a observat nimic concret în acest sens, precum desfășurări sau măsuri militare care ar putea agrava îngrijorările Occidentului. 

Citește și Cât mai durează războiul din Ucraina? Ce zice Mircea Geoană despre viitorul conflictului

„Evident că suntem foarte îngrijoraţi. Ştiu că preşedintele Joe Biden este profund îngrijorat de riscul unui al Treilea Război Mondial şi face totul pentru a evita să ajungă la punctul în care un conflict nuclear devine posibil”, a declarat William Burns. 

Federația Rusă are la dispoziție mai multe arme nucleare care sunt mai puțin puternice decât bomba de la Hiroshima, potrivit doctrinei nucleare a Rusie privind „escaladarea pentru dezecaladare”, care ar putea reprezenta utilizarea unei arme nucleare de mică putere pentru a recâștiga avantajul unui potențial conflict convențional cu Occidentul. 

Vladimir Putin, pus față în față cu SUA

Această nouă ipoteză prezentată de CIA arată ca NATO să intervină pe teritoriul Ucrainei în cursul acestui conflict militar, „dar așa ceva nu a fost planificat la nivel înalt, după cum a declarat și președintele SUA”.

Vezi și China, mesaje foarte dure la adresa NATO, în plin război în Ucraina. «Ne opunem ferm»

William Burns, ambasadorul SUA la Moscova, nu a avut în timpul mandatului său cuvinte suficient de dure pentru un Vladimir Putin „revanșard”, „încăpățânat”, care s-a scufundat într-un „mix exploziv de nemulțumiri, ambiție și nesiguranță”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net