Cât mai durează războiul din Ucraina? Ce zice Mircea Geoană despre viitorul conflictului

#Război Ucraina-Rusia

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis că războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă, care va fi cu mult mai complicată și sângeroasă, care se va desfășura pe un front mult mai larg, decât cel anterior.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO

Acesta este motivul principal pentru care Alianța Nord-Atlantică a furnizat armament Ucrainei. De asemenea, NATO se pregătește să-și consolideze și mai mult flancul estic al Alianței și să asigure o navigație liberă în Marea Neagră, o zonă vitală cu un foarte mare interes strategic și economic pentru România și Europa, a explicat Mircea Geoană, pentru digi24, citat de către Adevărul.

Vezi și Iohannis, întrunire cu premierul Belgiei. Șeful statului a transmis un mesaj clar către NATO

Statele membre NATO continuă să sprijine Ucraina în războiul său împotriva atacurilor Federației Ruse, pe măsură ce acest război intră într-o nouă etapă, cu altă configurație și cu alte necesități. 

Ucraina are nevoie de sprijin și primește sprijinul necesar din partea aliaților NATO. Geoană a explicat că Alianța a trimis mai multe blindate, mai multe echipamente și mai multe capabilități pentru a atinge obiective și ținte de la o distanță mult mai mare. 

„Dacă în prima parte a războiului, am văzut-o cu toţii, (rachete) Javelin şi arme antitanc, această parte a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea şi consistenţa acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului”, a explicat oficialul NATO.

De ce are nevoie Ucraina pentru a rezista la ofensiva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Ucraina nu are armamentul necesar pentru a elibera orașul aflat sub asediu Mariupol, care este foarte aproape de a fi cucerit de către armata Federației Ruse. 

Citește și Cele mai emoționante discursuri ale lui Volodimir Zelenski: «Astăzi, Ucraina apără granițele lumii civilizate»

Acesta susține că Ucraina are nevoie de avioane și vehicule blindate grele, artilerie și alte echipamente pentru a reuși să respingă ofensiva rusă. 

Zelenski e sigur că o să primească armele necesare, doar că până atunci se pierd vieți ale ucrainenilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net