Cât mai durează războiul din Ucraina? Ce zice Mircea Geoană despre viitorul conflictului

#Război Ucraina-Rusia

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis că războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă, care va fi cu mult mai complicată și sângeroasă, care se va desfășura pe un front mult mai larg, decât cel anterior.

mircea geoana jpg
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO

Acesta este motivul principal pentru care Alianța Nord-Atlantică a furnizat armament Ucrainei. De asemenea, NATO se pregătește să-și consolideze și mai mult flancul estic al Alianței și să asigure o navigație liberă în Marea Neagră, o zonă vitală cu un foarte mare interes strategic și economic pentru România și Europa, a explicat Mircea Geoană, pentru digi24, citat de către Adevărul.

Vezi și Iohannis, întrunire cu premierul Belgiei. Șeful statului a transmis un mesaj clar către NATO

Statele membre NATO continuă să sprijine Ucraina în războiul său împotriva atacurilor Federației Ruse, pe măsură ce acest război intră într-o nouă etapă, cu altă configurație și cu alte necesități. 

Ucraina are nevoie de sprijin și primește sprijinul necesar din partea aliaților NATO. Geoană a explicat că Alianța a trimis mai multe blindate, mai multe echipamente și mai multe capabilități pentru a atinge obiective și ținte de la o distanță mult mai mare. 

„Dacă în prima parte a războiului, am văzut-o cu toţii, (rachete) Javelin şi arme antitanc, această parte a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea şi consistenţa acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului”, a explicat oficialul NATO.

De ce are nevoie Ucraina pentru a rezista la ofensiva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Ucraina nu are armamentul necesar pentru a elibera orașul aflat sub asediu Mariupol, care este foarte aproape de a fi cucerit de către armata Federației Ruse. 

Citește și Cele mai emoționante discursuri ale lui Volodimir Zelenski: «Astăzi, Ucraina apără granițele lumii civilizate»

Acesta susține că Ucraina are nevoie de avioane și vehicule blindate grele, artilerie și alte echipamente pentru a reuși să respingă ofensiva rusă. 

Zelenski e sigur că o să primească armele necesare, doar că până atunci se pierd vieți ale ucrainenilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
viorel lis si oana lis
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Ucraineană dintr un sat eliberat dezvăluie întrebarea pe care o pun mereu soldații rușii în satele pe care le invadează jpg
radu hossu 1 jpg
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg