Cele mai emoționante discursuri ale lui Volodimir Zelenski: «Astăzi, Ucraina apără granițele lumii civilizate»

#Război Ucraina-Rusia

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, președintele Volodimir Zelenski și-a folosit talentul și carisma pentru a ține mai multe discursuri care au aliat populația civică din toată lumea împotriva agresiunii Rusiei. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Discursurile lui Zelenski au ajuns în mai multe segmente administrative ale celorlalte state europene și nu numai, fiind profund apreciat pentru curajul pe care acesta îl afișează împotriva invadatorilor ruși ce i-au atacat țara pe care o reprezintă.

Volodimir Zelenski a criticat dur NATO într-un discurs

După ce Federația Rusă a demonstrat că nu are cea mai bună tactică militară la sol, a început să apeleze tot mai des la atacurile aeriene, folosind avioane cu reacție și rachete balistice.

După ce a observat că nu poate face multe împotriva avioanelor rusești, Volodimir Zelenski s-a adresat liderilor NATO să impună o zonă de interdicție aeriană, cunoscută și sub numele de „no-fly zone”.

Vezi și Volodimir Zelenski, discurs în fața Parlamentului României. Când va avea loc evenimentul

Refuzând să înființeze o zonă de excludere aeriană, astăzi liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainene. Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră, a slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre”, a acuzat președintele ucrainean. 

Totuși, liderii NATO au refuzat cererea lui Zelenski, deoarece un „no-fly zone” ar reprezenta un război direct între Rusia și NATO, un război care ar putea pune capăt lumii. 

Discursul lui Volodimir Zelenski din Parlamentul European când întreaga sală l-a aplaudat

Unul dintre cele mai importante discursuri ale lui Zelenski a avut loc în Parlamentul European, care a reușit să unească Uniunea Europeană împotriva agresiunii Federației Ruse

„Nu pot să spun bună dimineața sau bună după-amiaza sau bună seara, pentru că în fiecare zi pentru unii, această zi nu este bună. Pentru unii oameni, această zi este ultima”, a spus președintele ucrainean.

După ce Zelenski și-a ținut discursul în Parlamentul European, întreaga sală s-a ridicat și l-a aplaudat pentru curajul de care a dat dovadă în apărarea țării.

Volodimir Zelenski, discurs în fața Congresului American

Seria de discursuri ale lui Volodimir Zelenski a ajuns chiar și pe continetul american. În fața Congresului American, președintele Ucrainei a luat cuvântul direct către președintele Joe Biden.

Citește și Zelenski, mesaj dur pentru premierul Viktor Orban. Ce i-a transmis la summitul de la Bruxelles

„Doamnă președinte, membri ai Congresului, doamnelor și domnilor, americani, prieteni, sunt mândru să vă salut din Ucraina, din capitala noastră, Kiev, un oraș care este atacat cu rachete de trupele ruse, în fiecare zi. 

Însă nu renunțăm. Nici măcar nu ne-am gândit la asta pentru o secundă, la fel ca multe alte orașe și localități din țara noastră frumoasă, lovită de cel mai greu război de la Al Doilea Război Mondial încoace.

 Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care vreme de opt ani au rezistat în fața agresiunilor ruse.”, le-a transmis Zelenski americanilor.

În urma discursului său, Congresul American s-a ridicat în picioare și, precum Parlamentul European, l-a aplaudat pentru curajul de care acestă dă dovadă în fiecare zi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net