China, mesaje foarte dure la adresa NATO, în plin război în Ucraina. «Ne opunem ferm»

#Război Ucraina-Rusia

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a transmis un avertisment alianței militare NATO, privind răspândirea de remarci provocatoare ce vizează China.

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al MAE chinez
Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al MAE chinez

Purtătorul de cuvânt chinez a transmis că Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, face de foarte multă vreme „remarci false” cu privire la politica externă a Chinei, având în vedere o teorie a „pericolului chinez”, angajându-se, recent, într-o coerciție împotriva țării comuniste, potrivit Agerpres, citat de către Adevărul

Ce a declarat purtătorul de cuvânt chinez

Zhao Lijian s-a referit la NATO drept „un produs al Războiului Rece”, subliniind că aceasta a rămas fidelă conceptului său învechit privind securitatea și s-a angajat într-o confruntare similară cu cea din timpul Războiului Rece, un instrument prin care unele state încearcă să-și asigure hegemonia. 

Citește și Cum va împărți războiul din Ucraina lumea în sfere de influență pentru China

De asemenea, purtătorul de cuvânt a amintit că NATO este o organizație defensivă, dar creează constant situații de confruntare și perturbare, în timp ce cere altor țări să respecte anumite norme ale relațiilor internaționale, purtând războaie și bombardând mai multe state suverane, în care sunt implicați mai mulți civili nevinovați. 

„China este foarte nemulţumită şi se opune ferm acestor lucruri şi a informat NATO în repetate rânduri", a adăugat el. 

Zhao Lijian a pledat la finalul declarației sale că China este o țară ce susține dezvoltarea pașnică, iar dezvoltarea țării nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, ci doar noi oportunități pentru întreaga lume.  

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez a mai declarat că NATO a perturbat Europa, iar aceasta nu ar mai trebui să încerce să destabilizeze Asia și întreaga lume. 

Vezi și Rusia a avut o înțelege cu China de a ataca după Jocurile Olimpice

Aceste declarații au venit în contextul în care Alianța Nord-Atlantică plănuiește să stabilească relații diplomatice cu mai multe țări din zona Asia-Pacific, în plin război aflat la granița estică a NATO, în care țările baltice, Turcia, Polonia și România fiind profund susținute militar pentru a preveni un potențial război escaladat de către Federația Rusă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net