China, mesaje foarte dure la adresa NATO, în plin război în Ucraina. «Ne opunem ferm»

#Război Ucraina-Rusia

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a transmis un avertisment alianței militare NATO, privind răspândirea de remarci provocatoare ce vizează China.

image
Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al MAE chinez

Purtătorul de cuvânt chinez a transmis că Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, face de foarte multă vreme „remarci false” cu privire la politica externă a Chinei, având în vedere o teorie a „pericolului chinez”, angajându-se, recent, într-o coerciție împotriva țării comuniste, potrivit Agerpres, citat de către Adevărul

Ce a declarat purtătorul de cuvânt chinez

Zhao Lijian s-a referit la NATO drept „un produs al Războiului Rece”, subliniind că aceasta a rămas fidelă conceptului său învechit privind securitatea și s-a angajat într-o confruntare similară cu cea din timpul Războiului Rece, un instrument prin care unele state încearcă să-și asigure hegemonia. 

Citește și Cum va împărți războiul din Ucraina lumea în sfere de influență pentru China

De asemenea, purtătorul de cuvânt a amintit că NATO este o organizație defensivă, dar creează constant situații de confruntare și perturbare, în timp ce cere altor țări să respecte anumite norme ale relațiilor internaționale, purtând războaie și bombardând mai multe state suverane, în care sunt implicați mai mulți civili nevinovați. 

„China este foarte nemulţumită şi se opune ferm acestor lucruri şi a informat NATO în repetate rânduri", a adăugat el. 

Zhao Lijian a pledat la finalul declarației sale că China este o țară ce susține dezvoltarea pașnică, iar dezvoltarea țării nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, ci doar noi oportunități pentru întreaga lume.  

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez a mai declarat că NATO a perturbat Europa, iar aceasta nu ar mai trebui să încerce să destabilizeze Asia și întreaga lume. 

Vezi și Rusia a avut o înțelege cu China de a ataca după Jocurile Olimpice

Aceste declarații au venit în contextul în care Alianța Nord-Atlantică plănuiește să stabilească relații diplomatice cu mai multe țări din zona Asia-Pacific, în plin război aflat la granița estică a NATO, în care țările baltice, Turcia, Polonia și România fiind profund susținute militar pentru a preveni un potențial război escaladat de către Federația Rusă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
viorel lis si oana lis
Alice Peneacă  (bust natural)  Fotomodelul are probabil  cei mai frumoşi sâni  din showbiz, iar marile  firme de lenjerie intimă  se bat pe ea  Alice are  contract cu Guess jpeg
Propaganda captura vide
Vladimir Putin, discurs în Piața Roșie din Moscova, 30 septembrie 2022 | Foto AFP
image
image
image
image
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja