Cum va împărți războiul din Ucraina lumea în sfere de influență pentru China

#Război Ucraina-Rusia

Chiar dacă războiul ruso-ucrainean încă nu arată că una din părți ar ceda în urma acestui conflict, totuși, multe persoane consideră că una dintre cele mai mari superputeri din lume, China, își cântărește modul în care va face afaceri cu Rusia, având în vedere modul autoritarian de dezvoltare a societății din cele două state.

china rusia jpeg

Alte voci, de altă parte, consideră că Statele Unite vor face ca China să abandoneze Rusia în piața globală, izolându-l și mai mult pe președintele Vladimir Putin.

Totuși, publicația internațională The Economist e de părere că aceste schimbări nu vor avea loc, ci, mai degrabă, China exploatează războiul din Ucraina pentru a vedea prăbușirea Statelor Unite.

Cum va profita China de acest război

De asemenea, Xi Jinping și Vladimir Putin, doi actori importanți pe scena globală, ar vrea să împartă planeta în sfere de influență. Așadar, China ar avea sub conducere zona Asiei, iar Rusia s-ar ocupa de sfera europeană, forțând SUA să se întoarcă de continentul lor.

Așadar, publicația consideră cu Xi Jinping vrea să amplifice neputința Occidentului asupra conflictului din Ucraina. În același timp, dacă sancțiunile asupra Rusiei eșuează, China ar avea mult mai puține temeri față de astfel de arme economice.

Citește și Efectele economice ale războiului. Cele mai mari scumpiri pe care le resimte Români

Cu toate acestea, susținerea Chinei are o limită. Rusia nu prezintă o piață mare pentru China, băncile și afacerile chineze nevrând să riște să-și piardă investițiile într-o piață nesigură precum cea a Rusiei.

Acum 30 ani, cele două economii aveau aceeași mărime. Astăzi, China este de zece ori mai mare decât Rusia.

Totuși, o Rusie mai slabă i-ar face jocul Partidului Comunist Chinez, forțând țara care, chiar și înainte de invazie, avea o economie cu mult în spatele țărilor europene, să fie mult mai flexibilă la cererile chinezilor. Astăzi, PIB-ul pe cap de locuitor din Rusia este mai mic decât cel al României. 

Citește articolul integral pe Adevărul.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
Brad Pitt (5) jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
fiii lui adrian nastase jpg
andreea esca 6 png
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg