Rusia amenință: «Europa, singura afectată de un embargo asupra petrolului»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Kremlinul a declarat luni că Europa va fi lovită puternic în cazul unui embargo asupra petrolului rusesc, afectând echilibrul energetic al continentului, dar nu va afecta Statele Unite.

Rusia amenință: «Europa, singura afectată de un embargo asupra petrolului»
Rusia amenință: «Europa, singura afectată de un embargo asupra petrolului»

Unii miniștri de externe ai Uniunii Europene fac presiuni pentru un embargo petrolier ca parte a unei posibile runde a cincea de sancțiuni împotriva lui Rusie, într-un efort de a pedepsi Moscova pentru evenimentele din Ucraina. 

Un astfel de embargo ar avea un impact foarte grav pe piața mondială a petrolului, ar avea un impact foarte grav asupra echilibrului energetic pe continentul european”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-o conferință telefonică zilnică.

Citește și Prețul carburantului explodează din cauza sancțiunilor impuse Rusiei

Diplomații au afirmat că un atac rusesc cu arme chimice în Ucraina sau un bombardament puternic al capitalei Kiev, ar putea declanșa un embargo energetic. Rusia spune că vizează infrastructura militară, nu civilă.

Moscova însăși a avertizat că sancțiunile UE asupra petrolului rus ar putea determina să închidă o conductă de gaz către Europa, notează Reuters

SUA nu va fi afectată de un embargo asupra petrolului

Deocamdată, UE, formată din 27 de națiuni, care se bazează pe Rusia pentru 40% din gazul său, Germania fiind printre cele mai dependente dintre marile economii ale blocului, este împărțită cu privire la modul de abordare a problemei energetice.

"Americanii ar rămâne așa cum sunt și s-ar simți mult mai bine decât europenii (în cazul embargoului petrolului). Acest lucru ar fi greu pentru europeni, o astfel de decizie ar lovi pe toată lumea", a spus Peskov.

Citește și Cât a crescut prețul petrolului după ce Rusia a invadat Ucraina

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o „operație specială” pentru a slăbi capacitățile militare ale Ucrainei și pentru a elimina oamenii pe care i-a numit naționaliști periculoși.

Forțele ucrainene au ridicat o rezistență puternică, iar Occidentul a impus sancțiuni drastice Rusiei în efortul de a-l obliga pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin să-și retragă forțele. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net