Cât a crescut prețul petrolului după ce Rusia a invadat Ucraina

Prețurile petrolului au crescut marți, deoarece îngrijorările legate de întreruperile aprovizionării după invadarea Ucrainei de către Rusia și sancțiunile aferente au depășit discuțiile privind o eliberare coordonată a stocurilor de țiței la nivel mondial.

benzina motorina petrol jpg

Cât a crescut prețul petrolului

Contractele futures ce au în vedere petrolul Brent au crescut cu 4,58 dolari, mai exact 4,67%, până la valoarea de 102,55 dolari pe baril, după ce au atins un maxim azi de 104,60 dolari. Valoarea de referință a atins un maxim de șapte ani de 105,79 USD, după ce invazia a început săptămâna trecută.

Izolarea economică a Rusiei s-a adâncit, când cea mai mare companie de transport maritim din lume, Maersk, a declarat marți că va opri circulația containerelor către și dinspre Rusia. Între timp, Marea Britanie a interzis tuturor navelor cu orice legătură rusească să intre în porturile sale.

„Situația fragilă din Ucraina și sancțiunile financiare și energetice împotriva Rusiei vor menține criza energetică aprinsă și petrolul cu mult peste 100 de dolari pe baril în termen scurt și chiar mai mult dacă conflictul va escalada în continuare”, Louise Dickson, analist principal al pieței petroliere de la Rystad. 

Totuși, starea de spirit a pieței a fost ajutată de Statele Unite și aliații care au discutat despre o eliberare coordonată a stocurilor de țiței pentru a atenua întreruperea aprovizionării. Acea eliberare ar putea ajunge de la 60 până la 70 de milioane de barili, potrivit Reuters.

image

Între timp, fabricile din Asia au susținut o redresare rapidă în februarie, pe fondul semnelor că pandemia de coronavirus avea un impact mai mic asupra afacerilor, ceea ce implică o creștere a cererii de petrol.

Rusia, care numește acțiunile sale în Ucraina o operațiune specială, exportă aproximativ 4 până la 5 milioane de barili pe zi de țiței și 2 până la 3 milioane de barili pe zi de produse rafinate.

image

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net