Maersk se alătură companiilor ce se retrag din Rusia. 31% din Global Ports e deținută de companie

#Război Ucraina-Rusia

Grupul de transport maritim Maersk va opri temporar toate transporturile de containere către și dinspre Rusia, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei în urma invaziei sale în Ucraina, a anunțat marți compania.

container ship 6631117 1280 jpg

Mișcarea vine în urma unor decizii similare luate de Ocean Network Express (ONE) cu sediul în Singapore, Hapag Lloyd din Germania și grupul de transport maritim MSC din Elveția.

Suspendarea, care acoperă toate porturile ruse, nu va include alimente, provizii medicale și umanitare, a spus Maersk.

„Deoarece stabilitatea și siguranța operațiunilor noastre sunt deja afectate direct și indirect de sancțiuni, noile rezervări Maersk în ocean și în interior către și dinspre Rusia vor fi suspendate temporar”, a spus Maersk într-un comunicat.

Tot mai multe companii se retrag de pe piața rusă

Compania operează rute de transport maritim de containere către Sankt Petersburg și Kaliningrad în Marea Baltică, Novorossiysk în Marea Neagră și către Vladivostok și Vostochny pe coasta de est a Rusiei.

Maersk deține 31% din operatorul portuar rus Global Ports, care operează șase terminale în Rusia și două în Finlanda. Printre acționarii Global Ports se numără și compania nucleară de stat rusă Rosatom și omul de afaceri rus Sergey Shiskarev.

„Cu Global Ports ne uităm la cum să ne conformăm sancțiunilor și restricțiilor în continuă evoluție și pregătim posibilii pași următori”, a spus Maersk.

Compania din Copenhaga are aproximativ 500 de angajați în Rusia. Săptămâna trecută, a oprit temporar toate escalele portuare din Ucraina, unde are aproximativ 60 de angajați în Odesa.

Maersk a generat, anul trecut, aproximativ 2,5% din veniturile sale totale în Rusia. Oferă rute de transport de containere către Sankt Petersburg și Kaliningrad în Marea Baltică, Novorossiysk în Marea Neagră și către Vladivostok și Vostochny pe coasta de est a Rusiei, potrivit Reuters.

Joi, 24 februarie, Federația Rusă a atacat Ucraina. Rusia spune că acțiunile sale în Ucraina sunt menite nu pentru a ocupa teritorii, ci pentru a distruge capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a captura ceea ce consideră „naționaliști periculoși”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net