Rusia a avut o înțelege cu China de a ataca după Jocurile Olimpice

Un raport al serviciilor secrete al Statelor Unite a indicat că, la începutul lunii februarie, oficialii chinezi le-au cerut înalților oficiali ruși să aștepte până la încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing, înainte de a începe o invazie în Ucraina.

xi jinping jpeg

Oficialii americani consideră raportul ca fiind credibil, dar detaliile acestuia sunt deschise interpretării, potrivit unei surse familiare cu informațiile. Deși cererea a fost făcută în perioada în care președintele rus Vladimir Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping.

Promisiunea Rusiei pentru China

Autoritălile au informații care urmăreau cu prudență acumularea lui Putin la granița cu Ucraina la acea vreme și anticipau că Putin ar putea amâna orice acțiune militară până după Olimpiada pentru a evita înfuriarea Chinei. După întâlnirea lui Putin și Xi în timpul Jocurilor Olimpice, Moscova și Beijingul au emis o declarație comună în care declară că parteneriatul lor nu are „limită” și condamnă extinderea NATO, reprezentând un pilon cheie al justificării lui Putin pentru atacarea Ucrainei. Această declarație a ridicat îngrijorările occidentale cu privire la o alianță în plină dezvoltare între China și Rusia.

Liu Pengyu, un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, a declarat: „Pretențiile menționate în rapoartele relevante sunt speculații fără nicio bază și au scopul de a schimba vina și defăima China”, potrivit CNN

De asemenea, se pare că Vladimir Putin arată simbolismul de care dă dovadă ca dictator. În anul 2014, momentul în care a început războiul ruso-ucrainean, Rusia a invadat Ucraina pe data de 20 februarie, într-o zi de joi, similar cu evenimentul sângeros de anul acesta. 

Joi, 24 februarie 2022, Federația Rusă, în frunte cu Vladimir Putin, a declarat război Ucrainei, fiind primul eveniment în care o țară invadează un vecin, într-un război la scară largă, din ultimii 70 de ani, disturbând perioada de liniște și pace pe care Europa a avut-o după finalul celui de Al Doilea Război Mondial.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
Brad Pitt (5) jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
fiii lui adrian nastase jpg
andreea esca 6 png
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg