Rusia a avut o înțelege cu China de a ataca după Jocurile Olimpice

#Război Ucraina-Rusia

Un raport al serviciilor secrete al Statelor Unite a indicat că, la începutul lunii februarie, oficialii chinezi le-au cerut înalților oficiali ruși să aștepte până la încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing, înainte de a începe o invazie în Ucraina.

xi jinping jpeg

Oficialii americani consideră raportul ca fiind credibil, dar detaliile acestuia sunt deschise interpretării, potrivit unei surse familiare cu informațiile. Deși cererea a fost făcută în perioada în care președintele rus Vladimir Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping.

Promisiunea Rusiei pentru China

Autoritălile au informații care urmăreau cu prudență acumularea lui Putin la granița cu Ucraina la acea vreme și anticipau că Putin ar putea amâna orice acțiune militară până după Olimpiada pentru a evita înfuriarea Chinei. După întâlnirea lui Putin și Xi în timpul Jocurilor Olimpice, Moscova și Beijingul au emis o declarație comună în care declară că parteneriatul lor nu are „limită” și condamnă extinderea NATO, reprezentând un pilon cheie al justificării lui Putin pentru atacarea Ucrainei. Această declarație a ridicat îngrijorările occidentale cu privire la o alianță în plină dezvoltare între China și Rusia.

Liu Pengyu, un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, a declarat: „Pretențiile menționate în rapoartele relevante sunt speculații fără nicio bază și au scopul de a schimba vina și defăima China”, potrivit CNN

De asemenea, se pare că Vladimir Putin arată simbolismul de care dă dovadă ca dictator. În anul 2014, momentul în care a început războiul ruso-ucrainean, Rusia a invadat Ucraina pe data de 20 februarie, într-o zi de joi, similar cu evenimentul sângeros de anul acesta. 

Joi, 24 februarie 2022, Federația Rusă, în frunte cu Vladimir Putin, a declarat război Ucrainei, fiind primul eveniment în care o țară invadează un vecin, într-un război la scară largă, din ultimii 70 de ani, disturbând perioada de liniște și pace pe care Europa a avut-o după finalul celui de Al Doilea Război Mondial.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net