Prețul plătit de NATO pentru misiunea de patrulare a României. O oră de zbor costă cât o mașină de lux

Încă de la începutul războiului împotriva Ucrainei, NATO a desfășurat, zilnic, deasupra spațiului aerian al României, mai multe avioane militare, iar costul acestora de întreținere nu era chiar mic.

Aeronavă NATO
Aeronavă NATO

Alianța Nord-Atlantică își respectă angajamentul de a proteja împotriva unui posibil atac din partea Federației Ruse fiecare aliat ce face parte din cea mai mare alianță militară a istoriei, iar avioanele ce se află în România e o dovadă în acest fel. 

Așadar, NATO a adus pe cerurile României aeronave de luptă, cisternă, supraveghere electronică sau chiar bombardiere strategice sau drone tactice.

Vezi și România, dotată cu echipament militar de ultimă generație. Cel mai scump tanc din istorie, prezent pe teritoriul țării

În materie de aeronave de luptă ce desfășoară misiunea de Poliție Aeriană Întărită sub comanda Alianței, sunt aduse 17 avioane F-16 A/b Fighting Falcon din partea Forțelor Aeriene Române, 8 aeronave F-16 Fighting Falcon din partea US Air Forces și 4 aeronave F/A-18 Super Hornet, din partea Forțelor Navale ale SUA, dar și 2 aparate F-35 Lightning II, generația a V-a. 

Cât costă o oră de zbor cu un avion de luptă

Aceste aeronave ce se află în spațiul aerian al României vor decola în caz de urgență de pe Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea. 

De asemenea, acestora li se adăugă și 8 aeronave din partea Eurofighter Typhoon din partea Forțelor Aeriene Italiene, 6 aeronave Eurofighter Typhoon din partea Forțelor Aeriene Germane și 4 aeronave Eurofighter Typhoon din partea Forțelor Aeriene Regale Britanice. 

Citește și Avioanele NATO vor zbura pe teritoriul nostru. Franța mută portavionul Charles-de-Gaulle mai aproape de România

Aceste aeronave sunt ridicate de la sol prin rotație, dar zilnic pentru misiuni de patrulare, iar costul unei ore de zbor diferă de la un model la altul. Așadar, o oră de zbor cu F-16 Fighting Falcon costă 8.278 de dolari, un F/A-18 Super Hornet poate ajunge la 12.605 dolari, iar un F-35 Lightning II se poate ridica chiar și la prețul de 28.445 de dolari.

Citește tot articolul pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net