România, dotată cu echipament militar de ultimă generație. Cel mai scump tanc din istorie, prezent pe teritoriul țării

Cel mai recent grup de luptă permanent al Alianței Nord-Atlantice va fi condus de Franța, iar acesta va opera prin cadrul unor tancuri și blindate de ultimă generație trimise aliaților. 

armata jpeg

De asemenea, Pentagonul va urma să desfășoare mii de soldați și obuziere autopropulsate, din cauza agresiunii Rusiei la granița NATO, dar și din cauza amenințărilor Federației Ruse cu privire la un posibil atac asupra țărilor NATO în cazul în care acestea încearcă să creeze un contingent de menținere a păcii în Ucraina.

Vezi și Klaus Iohannis și Joe Biden, întâlnire pentru securitatea României la Summitul NATO

Ca notă informativă, narativa anterioară a fost promovată în cadrul televiziunii de stat a Rusiei, în care realizatorii emisiunii au făcut trimitere la Polonia și actele ei de curaj, amintind că „Polonezii curajoși trebuie să înțeleagă că în 2 secunde din Varșovia nu o să mai rămână nimic”. Informația a fost făcută publică pe data de 22 martie. 

Ce a adus NATO în România

Așadar, ca răspuns la aceste amenințări, NATO a decis să întărească flancul de Est al Alianței, formându-se grupuri de luptă în Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria. Astfel, prezența militară de descurajare în România este una dintre cele mai importante, mai ales în privința dotărilor de ultimă generație pe care NATO le deține.

„Consolidarea Flancului Estic se face poziţionând forţe armate. Este cât se poate de simplu – forţe armate, evident cu dotarea aferentă. Dacă urmărim războiul din Ucraina, vedem că este nevoie de armament foarte modern, avem nevoie cu siguranţă de apărarea antirachetă şi altele similare. Lucrurile nu mai sunt aşa de simple, cu un camion şi un tanc nu se mai poate câştiga mare lucru în ziua de astăzi. Este nevoie de armament modern, sofisticat, care, evident, este şi destul de scump”, a declarat Klaus Iohannis. 

Citește și NATO se pregătește pentru un scenariu nuclear. Cu ce se va ocupa Echipa Tiger

Așadar, pentru a proteja fiecare centimetru de pe teritoriul României în cazul unui conflict, NATO a trimis mai multe echipamente, printre care: AMX 56 Leclerc, un tanc principal de luptă, cu o valoare de 9,3 milioane de euro, fiind cel mai scump tanc din istorie. 

De asemenea, au fost aduse și mai multe blindate de tip VBCI, un vehicul francez, 8x8, care este dotat cu un tun rapid autostabilizat Giat M811.

Află toate dotările pe care NATO le-a adus pe teritoriul României pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
antonia sexy jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg