Avioanele NATO vor zbura pe teritoriul nostru. Franța mută portavionul Charles-de-Gaulle mai aproape de România

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În contextul războiului din Ucraina, guvernul Franței a subliniat că portavionul Charles-de-Gaulle se va apropia mult mai mult de România și spațiul est-european.

Decolarea unui avion NATO de pe un portavion / Pixabay
Decolarea unui avion NATO de pe un portavion / Pixabay

Încă de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, armata franceză s-a adaptat nevoilor și observă conflictul și se pregătește pentru orice scenariu posibil. De asemenea, în cadrul unei emisiuni de la BFMTV, ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a subliniat că apropierea portavionului Charles-de-Gaulle de spațiul est-european are în vedere să „execute misiuni de poliţie aeriană, recunoaştere şi culegere de informaţii”. 

Unde va fi amplasat portavionul?

De asemenea, aceasta a adăugat că avioanele se vor deplasa „în direcţia nord, spre teritoriul României, în misiuni de supraveghere şi descurajare”, având ca scop observarea conflictului armat ce are loc pe teritoriul Ucrainei, armata franceză fiind „pregătită pentru orice eventualitate”.

Ea explică, însă, că misiunile aeriene din zonă nu au fost noi de la începutul invaziei Ucrainei.

„Din 24 februarie am trimis avioane de vânătoare și tancurile acestora din Franța , tocmai pentru a opera aceste misiuni de protecție în beneficiul țărilor baltice, afirmă ministrul.

Portavionul Charles-de-Gaulle va opera în Marea Mediterană, deoarece Convenţia de la Montreux, încheiată în anul 1936, permite Turciei să aibă control asupra strâmtorilor Bosfor şi Dardanele, iar țara autorizează libera trecere a navelor prin strâmtoare, dar limitează numărul şi dimensiunile navelor ce tranzitează acest spațiu. Convenția limitează, de asemenea, durata pe care navele militare au dreptul să le petreacă în Marea Neagră.

În general, navele militare ale ţărilor ce nu fac parte din regiune, cu o greutate ce depășește 10.000 de tone, nu pot intra în Marea Neagră. De asemenea, navele ţărilor din exteriorul regiunii nu pot staționa în cadrul Mării Negre mai mult de 21 de zile consecutiv.

De la începutul războiului din Ucraina, Alianța Nord-Atlantică a trimis din ce în ce mai multe trupe pe teritoriul României și al țărilor ce au graniță directă cu Federația Rusă.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net