Cât de repede s-ar putea mobiliza trupele NATO într-un război împotriva Rusiei, ca în Ucraina

Ultima actualizare:

Pe fondul agresiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, o întrebare a ieșit la suprafață în cadrul membrilor NATO: cât de repede se poate mobiliza Alianța în fața unui pericol și cât de bine e ea antrenată?

soldati ucraina nato rusia jpg

Războiul ruso-ucrainean a uimit o Europă care n-a mai văzut un asemenea conflict de 70 ani, iar pătura de securitate a NATO a fost pusă la îndoială de cei ce-și doresc să ajute. 

Chiar dacă Ucraina nu e membră a Alianței Nord-Atlantice, multe persoane doresc intervenția militară în ajutorarea vecinilor afectati de război, dar acest lucru ar însemna un război nuclear și o extincție în masă a umanității. 

Cât de repede s-ar putea mobiliza NATO

Totuși, în caz de război, cât de bine e echipată NATO și cât ar dura mobilizarea trupelor pentru o contraofensivă? 

Aici intervine echipajul Forța de Răspuns a NATO, format din cei mai buni militari și cei mai bine echipați, care pot răspunde împotriva oricărei amenințări în aproximativ 48 de ore. 

"Nu trebuie să existe loc pentru neînţelegeri: vom proteja fiecare aliat şi fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în contextul invaziei militare ruse asupra Ucrainei.

Potrivit experților, întreaga Forță de Răspuns are în total aproximativ 40.000 de militari, ce sunt echipați cu tehnologie de ultimă generație și antrenați atât pentru războiul clasic, cât și pentru cel de gherilă, așa cum se întâmplă acum în Ucraina. 

Alături de trupele terestre, această Forță de Răspuns are și o componentă maritimă, care vor avea în vedere Grupurile maritime permanente ale NATO (SNMG) şi Grupurile permanente de contramăsuri pentru mine ale NATO (SNMCMG), entități din care și Forțele Navale Române au făcut parte.

Joi, 24 februarie 2022, Federația Rusă a declarat război Ucrainei, printr-o metodă ce visează "de-militarizarea" și "de-nazificarea" guvernului de la Kiev, în condițiile în care Volodimir Zelenski are puternice rădăcini evreiești. Ca notă informativă, invazia rusă a Crimeei, din 2014, a avut loc tot în luna februarie, în zilele de 20 ale lunii, într-o joi. Vladimir Putin nu e la prima abatere în care dorește să arate că e un dictator plin de simbolism. Mulți contracandidați i-a eliminat chiar în Piața Roșie, pentru a arăta măreția imperiului.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net