Un oligarh rus aflat în exil prezintă planul secret al lui Putin. Care sunt următoarele țări vizate de către Moscova

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Oligarhul rus aflat în exil, Mihail Hodorkovski, a declarat în cadrul unui interviu că următorul pas în războiul lui Vladimir Putin, din Ucraina, ar putea fi invadarea țărilor baltice Estonia, Letonia și Lituania, membre NATO.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Vladimir Putin, președintele Federației Ruse

Potrivit Businessinder, Mihail Hodorkovski a transmis că europenii trebuie să înțeleagă că Rusia nu se va opri la Ucraina, iar planul lui Putin se întinde mult mai departe decât fosta republică sovietică.

„Trebuie să înțelegem că, în capul lui, Putin este în război, nu cu Ucraina. Este în război cu Statele Unite și NATO. A spus asta de mai multe ori.", a subliniat oligarhul rus.

Cine este Mihail Hodorkovski

Hodorkovski, un fost mare magnat al petrolului, a fost considerat cel mai bogat om din Rusia până în 2003, când, din motive politice, Putin l-a acuzat de crime financiare și l-a trimis în arest timp de nouă ani. De la eliberarea lui Hodorkovski, în 2013, el a fost un critic deschis al Kremlinului și al regimului dictatorial al lui Putin.

În timpul în care acesta era considerat cel mai bogat om din Rusia, Hodorkovski a reușit să aibă o avere totală estimată de 15 miliarde de dolari.

Hodorkovski consideră ca fost închis de către Putin, deoarece a finanțat partidul de opoziție, care lupta pentru o Rusie democrată.

Cum amenință propaganda rusă Europa

"Propagandiștii săi au început deja să pregătească societatea rusă pentru un atac asupra țărilor NATO. Ei vorbesc constant despre asta", a spus Hodorkovski. „Și aceasta este pregătirea opiniei publice ruse pentru asta”.

Citește și Sancțiunile își fac efectul! Un oligarh rus a pus preț pe arestarea lui Vladimir Putin

Pe data de 22 martie, un videoclip de la televiziunea de stat rusă a ajuns în spațiul on-line, în care prezenta doi moderatori din cadrul unei emisiuni controlate de către Moscova. În cadrul acesteia, propaganda rusă amenința direct Europa cu un război nuclear, dacă NATO va crea un contingent de menținere a păcii în Ucraina.

„Polonezii curajoși trebuie să înțeleagă că în 2 secunde din Varșovia nu o să mai rămână nimic”. Alături de Polonia, în cadrul emisiunii, au mai fost amenințate și țările baltice, Germania și Franța. 

La începutul lunii trecute, Hodorkovski a prezis că invazia Ucrainei va pune capăt guvernului lui Putin. În interviul său, el și-a exprimat îngrijorarea că Putin a „înnebunit” atunci când ucrainenii au rezistat invaziei. De asemenea, acesta a mai tras un semnal de alarmă, deoarece în nebunia sa, Putin ar putea să escaladeze toate lucrurile.

„Sunt absolut convins că, dacă Putin decide că a câștigat în Ucraina, acesta nu va fi ultimul pas, ultimul război”, a spus Hodorkovski. „Următorii pași vor fi țările baltice”.

Vezi și VIDEO Desenul animat care l-a speriat pe Putin. Dictatorul este comparat cu Hitler și sfătuit să se sinucidă

Estonia, Letonia și Lituania sunt toate membre ale NATO. Președintele Joe Biden a transmis, după ce Rusia a invadat Ucraina, că SUA vor „apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, iar mai multe trupe din țările membre au fost alocate în regiunile ce se află la graniță cu Rusia.

Pentru context, țările baltice, Estonia, Letonia și Lituania, au făcut parte din Uniunea Sovietică, iar o reintregire a fostului imperiu sovietic a fost vehiculată de foarte multe ori de către istorici și de către analiștii geopolitici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net