Gerard Depardieu se leapădă de Vladimir Putin. A catalogat războiul din Ucraina drept «un exces nebunesci și inacceptabil»

Ultima actualizare:

Încă un apropiat al lui Vladimir Putin îi întoarce spatele. Este vorba despre actorul francez Gerard Depardieu, care este și cetățean rus și care a vorbit mereu în termeni buni despre liderul de la Kremlin. Acum, însă, Depardieu a făcut o serie de declarații din care reiese că se leapădă de bunul său prieten Putin.

Gerard Depardieu este un apropiat al lui Vladimir Putin foto: AFP
Gerard Depardieu este un apropiat al lui Vladimir Putin foto: AFP

Gerard Depardieu este cunoscut drept un apropiat al lui Vladimir Putin, însă războiul din Ucraina l-a făcut să regândească prietenia cu liderul rus. El a promis, joi,  31 martie, că va dona toți banii obținuți din încasările celor trei concerte susținute la Paris, în 1 aprilie, pentru a ajuta refugiații din Ucraina. În plus, el a denunțat excesele făcute de Putin în invazie. 

”Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești și inacceptabile ale liderilor săi, cum este Vladimir Putin”, a declarat Gerard Depardieu, conform france24.com. 

El a mai numit războiul un ”fratricid” și a cerut să se ajungă la o soluție prin intermediul negocierilor de pace. ”Locuitorii din Rusia și Ucraina sunt frați. Lăsați jos armele și negociați”, a spus Depardieu. 

Gerard Depardieu l-a comparat, în trecut, pe Putin cu Ioan Paul al II-lea

Unul dintre cele mai mari staruri de cinema din Franța, Gerard Depardieu, în vârstă de 72 de ani, a părăsit Hexagonul și a obținut cetățenie rusă în 2013, în semn de proteste pentru taxele mari cerute de autoritățile franceze celor foarte bogați. El a devenit bun prieten cu Vladimir Putin și a lăudat des Rusia, numid-o o ”mare democrație”. Depardieu chiar l-a comparat pe Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea. 

În 2018, Depardieu a fost acuzat de viol și agresiune sexuală de o tânără actriță, care susține că a fost victima actorului, chiar în casa acestuia din Paris. Starul a catalogat acuzațiile despre ”lipsite de dovezi”. 

Și Steven Seagal a criticat războiul din Ucraina

Gerard Depardieu nu este singurul actor prieten cu Putin care îl „trădează”. Steven Seagal, care este apropiat al liderului de la Kremlin de 15 ani și are pașaport rusesc, a declarat că războiul din Ucraina trebuie să înceteze. 

”Mulți dintre noi au prieteni și rude în Rusia și Ucraina. De aceea privesc ambele țări ca fiind o singură familie și cred că o entitate externă a cheltuit sume de bani uriașe pe propaganda care le-a provocat pe cele două să se lupte între ele”, a spus Steven Seagal. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net