VIDEO Desenul animat care l-a speriat pe Putin. Dictatorul este comparat cu Hitler și sfătuit să se sinucidă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a interzis ultimul episod din cel mai popular desen animat din Rusia, care a criticat invazia asupra Ucrainei și l-a ridiculizat pe liderul de la Kremlin. Creatorul desenului animat a dezvăluit că site-ul său a fost supus unui atac cibernetic și că a fost avertizat de autoritățile de cenzură cu repercusiuni, dacă nu șterge episodul. 

Masyanya, desenul animat care l-a speriat pe Putin
Masyanya, desenul animat care l-a speriat pe Putin

Masyanya, eroina unui serial animat online, este foarte populară printre vorbitorii de rusă și peste un milion de oameni sunt abonați la canalul YouTube al desenului animat.

Citește și Gerard Depardieu se leapădă de Vladimir Putin. A catalogat războiul din Ucraina drept «un exces nebunesc și inacceptabil»

Cu toate acestea, cel mai recent episod dedicat războiului din Ucraina a adus atât laude, cât și amenințări. La scurt timp după publicarea episodului, autoritățile ruse l-au interzis și i-au cerut creatorului desenului animat, Oleg Kuvaev, să îl elimine de pe site-ul său, deoarece „discreditează forțele armate ale Federației Ruse”.

image

Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia, Roskomnadzor, le-a cerut creatorilor popularului desen animat să elimine ultimul episod postat pe internet, deoarece face o serie de referințe critice la adresa invaziei trupelor lui Vladimir Putin asupra Ucrainei.

image

Autoritățile de cenzură ruse au declarat pe 29 martie că episodul din serialul Masyanya „conține informații false de importanță socială despre operațiunea militară în curs de apărare a republicilor populare Donețk și Lugansk”.

Potrivit lui organizației Roskomnadzor, episodul de desene animate „discreditează forțele armate ale Federației Ruse”.

image

Creatorul emisiunii, Oleg Kuvayev, a declarat pe 29 martie că a avut acces limitat la episodul în cauză după ce site-ul său a suferit un atac masiv, care a venit după ce Roskomnadzor și-a făcut cererea cu două zile mai devreme, notează bbc.com

image

Ce conține controversatul episod din Masyanya

Kuvayev a fost avertizat că toate resursele sale de internet vor fi blocate dacă nu șterge episodul atât de pe site-ul principal, cât și de pe site-ul oglindă.

Citește și Unde se ascunde Alina Kabaeva, iubita lui Putin. Informații confidențiale au ieșit la iveală

Episodul în cauză, intitulat Vakidzasi, a fost difuzat pe 22 martie. Se concentrează pe atacul neprovocat pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, care a început pe 24 februarie.

În episod, personajele îl compară pe președintele rus Vladimir Putin cu Adolf Hitler. Controversatul episod din desenul animat Masyanya arată clădiri în ruine și orașe ucrainene bombardate de forțele militare ruse.

La sfârșitul episodului, personajul principal al desenului animat, Masyanya, vine la Putin și lasă cu el o sabie japoneză pentru ca acesta să se sinucidă. În mai puțin de 24 de ore, peste 500.000 de oameni au vizionat episodul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net