Volodimir Zelenski cere ajutor militar țărilor europene: «Dacă Ucraiana cade, urmează Polonia, Republica Moldova, România»!

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ucraina este de mai bine de o lună și jumătate scena pe care se desfășoară evenimente cumplite. Vladimir Putin nu intenționează să oprească atacul, chiar dacă în urma acțiunilor sale, sute de persoane nevinovate își pierd viața. Președinele Rusiei a fost acuzat de genocid de mai mulți lideri europeni, însă pare determinat să continue asaltul. În aceste condiții, liderul Ucrainei a transmis un nou mesaj îngrijorător. 

Volodimir Zelenski, mesaj la o lună jumătate de la declanșarea războiului Sursă: Profimedia
Volodimir Zelenski, mesaj la o lună jumătate de la declanșarea războiului Sursă: Profimedia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj în care a sintetizat cele întâmplate până în prezent din cauza aspirațiilor lui Vladimir Putin. Liderul ucrainean a subliniat că Rusia i-a subestimat capacitatea de apărare și cât de mult ține la democrație. Deși a plănuit să cucerească Ucraina în doar cinci zile, Vladimir Putin nu a reușit să își atingă obiectivele și a continuat să atace orașe. Armata sa a ucis și oameni nevinovați. Femei și copii au fost maltratați și supuși diferitelor chinuri, conform autorităților ucrainene. 

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski, ținta a 12 tentative de asasinat 

Volodimir Zelenski subliniază în cel mai recent mesaj al său cât de important este ca țările europene să nu rămână imune în fața agresiunii. Conform lui Zelenski, dacă Ucraina va ceda, Rusia va dori să atace și alte state precum Polonia, Republica Moldova și România. 

Volodimir Zelenski susține că imaginile surprinse în Bucea și Mariupol demonstrează setea de violență a lui Vladimir Putin și îi roagă pe liderii europeni să contribuie cu armament pentru a face față pericolului reprezentat de armata lui Vladimir Putin, care pare să fie din ce în ce mai dornic de agresiune. 

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în data de 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea ţării noastre şi a democraţiei noastre.

Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a ştiut cât de mult ne preţuim libertatea. Ne-am apărat în faţa lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament şi echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace - şi nu doar Ucraina - Polonia, (Republica, n. red.) Moldova, România şi statele baltice vor deveni următoarele ţinte, dacă libertatea Ucrainei cade.

Imaginile de la Bucea şi Mariupol au demonstrat intenţiile reale ale ruşilor în faţa întregii lumi. Ei nu pot fi opriţi decât de forţa armelor. Trebuie să se întâmple acum. Ucraina are nevoie de armament şi resurse, avem nevoie de artilerie grea, vehicule militare, sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc şi opri crimele lor de război", este doar o parte din cel mai recent mesaj al liderului de la Kiev. 

Parcursul lui Volodmir Zelenski pare unele desprins din filme. Actualul președinte al Ucrainei a început să fie cunoscut în rândul populației nu ca politician, ci în urmă cu mulți ani ca actor de comedie. El a apărut în diferite schițe amuzante și în filme de comedie. În anul 2019 a reușit să câștige alegerile prezidențiale din Ucraina.

Vezi și: Președintele Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României

Popularitatea lui a crescut exponențial după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina. Zelenski a susținut mai multe discursuri motivaționale, iar publicul i-a aplaudat curajul și modul în care s-a implicat în încercarea de a soluționa problema ruso-ucraineană. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net