Volodimir Zelenski, discurs emoționant la Premiile Grammy: «Care este opusul muzicii? Liniştea oraşelor în ruine şi a oamenilor ucişi»

Președintele Volodimir Zelenski a ținut un discurs emoționat, la cea de-a 64-a ediţie a Premiilor Grammy, prin intermediul unui material video. Liderul ucrainean a cerut muzicienilor să vorbească despre ceea ce se întâmplă în țara sa și să sprijine poporul ucrainean în lupta contra Rusiei.

Volodimir Zelenski a ținut un discurs emoționant, la premiile Grammy foto: AFP
Volodimir Zelenski a ținut un discurs emoționant, la premiile Grammy foto: AFP

Dacă Premiile Oscar, care au fost decernate în 27 martie, nu au vrut să discute prea mult problema războiului din Ucraina, la Premiile Grammy, organizate în 3 aprilie, președintele Volodimir Zelenski a ținut un discurs emoționant, în care a subliniat că Rusia a adus liniștea morții în țara sa.

”Războiul. Care este exact opusul muzicii? Liniştea oraşelor în ruine şi a oamenilor ucişi. Copiii noștri desenează rachete care cad, nu stele. Peste 400 de copii au fost răniți și 153 uciși. Cei dragi nouă nu știu dacă vor mai fi reuniți vreodată. Războiul nu ne lasă să alegem cine va supraviețui și cine va rămâne în liniștea eternă”, a spus Zelenski.

El a mai subliniat că muzicienii ucraineni au îmbrăcat echipamente de război și că cei din vest trebuie să susțină Ucraina pentru a readuce pacea în țară.

"Muzicienii noştri poartă veste antiglonţ în loc de smoking. Ei cântă pentru răniţii din spitale, chiar şi pentru cei care nu pot să-i audă. Dar muzica se va face auzită în ciuda a tot.Ne vom apăra libertatea de a trăi, de a iubi, de a ne face auziţi. Pe pământul nostru, ne luptăm cu Rusia, care aude o liniște oribilă cu bombele sale. Liniștea morții. Umpleți liniștea asta cu muzica voastră. Spuneţi adevărul despre război pe reţelele voastre de socializare, la televizor. Susţine-ţi-ne în toate modurile posibile, prin orice cu excepţia tăcerii. Şi apoi va veni pacea", au mai fost cuvintele adresate de Volodimir Zelenski celor aflați la ceremonia organizată la Las Vegas.  

John Legend, tribut pentru Ucraina, pe scena Grammy

Discursul lui Zelenski a fost ținut înainte prestației lui John Legend, care a cântat piesa ”Free”. Lui i s-au alăturat dansatori îmbrăcați în culorile steagului ucrainean, pe lângă drapelul în sine, dar și poeți și muzicieni din Ucraina. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net