De m├ón─â cu Vladimir Putin: ╚Ť─ârile europene care au acceptat s─â pl─âteasc─â gazul ├«n ruble

La ├«nceput, Europa p─ârea c─â se aliniaz─â ├«mpotriva fabrica de r─âzboi a Federa╚Ťiei Ruse, dar lucrurile s-au schimbat atunci c├ónd gazul a devenit mult mai important. 

gaze rusia jpg
Tot mai multe ╚Ť─âri accept─â s─â pl─âteasc─â gazul ├«n ruble

P├ón─â acum, 10 clien╚Ťi ╚Öi-au deschis conturi la banca statului rus, Gazprombank, pentru a achizi╚Ťiona gaze naturale ├«n ruble. Patru clien╚Ťi au f─âcut deja primele pl─â╚Ťi. 

Austria a acceptat condi╚Ťiile Federa╚Ťiei Ruse de a achizi╚Ťiona gaz folosind schema de plat─â ├«n ruble, care implic─â conversa╚Ťia pl─â╚Ťilor din euro sau dolari ├«n moneda statului rus.

Totu╚Öi, Austria nu este participant ├«n acest joc. Al╚Ťi 10 clien╚Ťi ╚Öi-au deschis conturi la Gazprombank pentru a pl─âti gazul natural ├«n ruble. Totu╚Öi, sunt ╚Öi ╚Ť─âri care nu au acceptat aceste modific─âri, precum Bulgaria ╚Öi Polonia.

Bulgaria și Polonia, fără gaze

├Äncep├ónd cu data de 27 aprilie, Gazprom a ├«ncetat s─â mai lucreze gaze naturale companiile Bulgargaz, din Bulgaria, ╚Öi PGNiG, din Polonia. Aceast─â decizie a fost motivat─â de neachitarea la timp a livr─ârilor ├«n ruble de c─âtre mai multe companii. 

Cite╚Öte ╚Öi Volodimir Zelenski cere ajutor militar ╚Ť─ârilor europene: ┬źDac─â Ucraiana cade, urmeaz─â Polonia, Republica Moldova, Rom├ónia┬╗!

De asemenea, ambele ╚Ť─âri sunt considerate "╚Ť─âri de tranzit" pentru gazul rusesc. Compania controlat─â de Moscova a avertizat Polonia ╚Öi Bulgaria c─â, dac─â vor retrage ├«n mod neautorizat combustibil din volumul de tranzit c─âtre alte ╚Ť─âri, va reduce semnificativ livr─ârile.

În anul 2021, Polonia și-a majorat semnificativ importul de gaze rusești cu 9,4%, echivalentul a 10,58 miliarde de metri cubi de gaze, având un consum anual de 20 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Nici ├«n Bulgaria situa╚Ťia nu e mai roz. Anul trecut, livr─ârile de gaze naturale din Federa╚Ťia Rus─â s-au dublat, ajung├ónd p├ón─â la 3,15 miliarde de metri cubi.

Ce ╚Ť─âri au acceptat condi╚Ťiile impuse de Moscova

Spre deosebire de Polonia sau Bulgaria, Austria a acceptat condi╚Ťiile impuse de Kremlin de a pl─âti gazul ├«n ruble, accept├ónd termenii sanc╚Ťiunilor impuse de Moscova. 

Vezi ╚Öi Scumpiri puternice la gaze naturale ╚Öi petrol. Cu c├ót au crescut pre╚Ťurile ├«ntr-un singur an

Compania austriac─â OMV a deschis deja un cont corespunz─âtor la o banc─â ruseasc─â, iar cancelarul Karl Nehammer a subliniat c─â Vladimir Putin l-a asigurat c─â ╚Ťara central-european─â va beneficia de plata ├«n euro a gazelor naturale livrate de c─âtre Federa╚Ťia Rus─â.

Cite╚Öte continuarea articolului pe Adev─ârul.ro

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
card ajutor jpg
image png
printul paul 1 jpeg
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs