Companii care s-au retras din Rusia, din cauza războiului. Branduri care și-au închis afacerea în țara condusă de Vladimir Putin

#Război Ucraina-Rusia

Sancțiunile impuse Federației Ruse au lovit puternic economia rusească, iar alături de sancțiunile din partea Uniunii Europene și a statelor ce fac parte din NATO, chiar și companiile private și-au exprimat solidaritatea față de Ucraina.

Piața Roșie, Moscova, Rusia
Piața Roșie, Moscova, Rusia

Foarte multe companii și-au retras activitatea de pe piața rusească, iar altele au ales doar să-și încheie activitatea până la soluționarea războiului din Ucraina. Totuși, multe dintre acestea au decis să rămână în Rusia, amintind că „livrează produse esențiale”, precum Auchan. Așadar, ce avem pe lista de companii care s-au retras din Rusia?

Branduri renumite de mâncare, băutură și fast-food care s-au retras din Rusia

Nestlé este printre cele mai mari companii de mâncare care a decis că suspendă vânzările a o bună partea a volumului său de produse disponibile înaintea de războiului pornit de Rusia, inclusiv hrană pentru animale de companie, cafea și bomboane vândute sub mărcile KitKat și Nesquik. A oprit deja importurile și exporturile „neesențiale” în și din Rusia, alături de publicitate și investiții de capital.

Citește și China, mesaje foarte dure la adresa NATO, în plin război în Ucraina. «Ne opunem ferm»

Heineken a declarat ferm că iese din piața Rusiei. Anunțul a venit la aproximativ trei săptămâni după ce a spus că va înceta să mai producă, să facă publicitate și să vândă produsele din gama Heineken.

McDonald's a declarat că își închide, temporar, cele aproape 850 de restaurante din Rusia și oprește operațiunile importante de acolo.

Starbucks a transmis că își închide toate locațiile din Rusia, unde sunt deținute și operate de conglomeratul kuweitian Alshaya Group.

PepsiCo și-a încetat activitatea de vindere a produselor răcoritoare în Rusia, dar va continua să producă lactate și produse alimentare pentru copii, numind-o un efort „umanitar”.

Mars, producătorul M&M's și Snickers, a suspendat noi investiții în Rusia.

Companii din comerțul cu amănuntul care s-au retras din Rusia

Fast Retailing, compania japoneză de îmbrăcăminte care operează Uniqlo, a declarat că își va suspenda operațiunile din Federația Rusă. Compania a fost criticată după ce directorul său executiv, Tadashi Yanai, a declarat unui intervievator că magazinele sale vor continua să vândă haine în Rusia, dar a revenit asupra deciziei.

H&M, care avea aproximativ 170 de magazine în Rusia, și-a încheiat activitatea, la fel și Nike, cu aproximativ 116 magazine ce erau disponibile.

Adidas a declarat că va suspenda vânzările din Rusia, reducând cu aproximativ 1% din creșterea estimată a veniturilor pentru acest an. Compania are aproximativ 500 de magazine în Rusia.

British American Tobacco a declarat că renunță la afacerile din Rusia. Philip Morris, producătorul de produse din tutun, și-a suspendat investițiile planificate și va reduce producția din Federația Rusă.

Canada Goose, care are sediul în Toronto, va înceta vânzările cu amănântul și e-commerce către Rusia.

Băncile care s-au închis în Rusia, până acum

Deutsche Bank a transmis că este „în proces de lichidare a activității noastre rămase” și își ajută clienții să reducă operațiunile din Federația Rusă. 

Western Union își va suspenda operațiunile în Rusia și Belarus.

Vezi și Mărturiile cutremurătoare ale parlamentarului USR care a fost în Bucha: «Mirosul este unul pregnant de ars și totul în jur îți dă fiori»

American Express, Mastercard și Visa emise în cadrul băncile rusești nu vor funcționa în alte țări, iar cardurile emise în Occident nu vor funcționa pentru achiziții în Rusia.

Société Générale , a treia bancă ca mărime din Franța, a declarat că își va vinde pachetul de control al Rosbank, un creditor cu sediul la Moscova, rezultând o pierdere totală de 3,1 miliarde de euro.

Companii din energie care și-au închis afacerea în Rusia

Shell va renunța la asociațiile sale în colaborare cu Gazprom, compania de gaze naturale deținută de Moscova. 

BP va vinde pachetul de aproape 20% din Rosneft, compania petrolieră controlată de la Kremlin.

Exxon Mobil își va înceta implicarea într-un mare proiect de petrol și gaze naturale vizat de pe Federația Rusă. 

Companii media care s-au retras din Rusia

Netflix și-a suspendat serviciul de streaming video și a oprit proiecte viitoare în Federația Rusă.

Companiile Walt Disney, Sony și Warner Bros. au încetat lansarea de filme în Rusia. Disney și-a întrerupt, de asemenea, toate afacerile.

Bloomberg și-a suspendat activitatea în Rusia și Belarus, întrerupând țările vizate de la toate produsele Bloomberg, inclusiv platformele sale de tranzacționare electronică.

Google a întrerupt serviciile de publicitate, inclusiv pentru produsele sale de browsing și YouTube. YouTube a declarat că va bloca la nivel global toate canalele asociate cu mass-media rusă finanțată și deținută de Kremlin, inclusiv RT și Sputnik, care activau și pe teritoriul României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net