Rusia nu mai poate scăpa! Sancțiunile au fost adoptate și de marile exchange-uri de criptomonede

Coinbase a blocat mii de adrese de criptomonede legate de Rusia pe platformele sale, a anunțat platforma de schimb criptografic.

bitcoin criptomonede jpg

Conform unui articol publicat de redacția The Verge, Coinbase a dezvăluit că a blocat mai multe adrese ale portofelelor cripto, care sunt fie legate de entități, fie de persoane din Rusia.

Pentru a fi mai precis, Coinbase a anunțat că a blocat deja peste 25.000 de conturi cu legături cu Rusia pe platforma de exchange, despre care firma sugerează că ar putea fi implicate în unele activități ilegale.

Sancțiuni și în zona crypto

Cu toate acestea, compania a remarcat că cifrele conturilor au fost calculate chiar înainte de recentul conflict ruso-ucrainean.

Anunțul vine după ce au existat rapoarte care spun că Rusia ar putea evita sancțiunile actuale ale Statelor Unite folosind tehnologia cripto.

Directorul juridic al Coinbase a dezvăluit că platforma de exchange pentru crypto folosește acum o tehnologie pe care o numește „analitică blockchain sofisticată” pentru a urmări utilizatorii care sunt conectați la adresele blocate.

Directorul Coinbase a mai spus că platforma cripto se angajează atât pentru un sistem financiar responsabil, cât și sigur, menținând în același timp libertatea economică pe tot globul.

Exchange-ul de criptomonede a recunoscut că sancțiunile împotriva Rusiei „joacă un rol vital în promovarea securității naționale și în descurajarea agresiunii ilegale”, menționând că gigantul tehnologic sprijină mișcările autorităților guvernamentale.

Acestea fiind spuse, Coinbase a blocat accesul persoanelor sau entităților sancționate de către Uniunea Europeană, Regatul Unit, Națiunile Unite sau chiar Statele Unite, potrivit unui raport al Bleeping Computer

Platforma a explicat că solicită utilizatorilor săi să-și furnizeze identitatea înainte de a deschide cu succes un cont, care include informații de bază, cum ar fi adresa lor de domiciliu actuală, precum și numele lor.

Coinbase folosește și tehnologia de geofencing pentru a împiedica oamenii din teritoriile sancționate, cum ar fi Coreea de Nord și Iran, chiar să-și viziteze site-ul web.

Platforma cripto s-a lăudat și cu programul său de analiză blockchain, în care produce măsuri preventive bazate pe amenințările emergente din altă parte.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net