Umilință supremă pentru Putin! Tiranul de la Kremlin și-a scuze Israelului

#Război Ucraina-Rusia

Vladimir Putin a fost forțat să-și ceară scuze premierului israelian Naftali Bennet, după remarca ministrului său de Externe, Lavrov.

Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru declarații lui Serghei Lavrov
Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru declarații lui Serghei Lavrov

Vladimir Putin, scuze pentru premierul Israelului

În cadrul unei conferințe, premierul Israelului, Naftali Bennet, a declarat că președintele Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru comentariile nefondate, oferite de către Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. 

În cadrul unui interviu, Serghei Lavrov a declarat că Adolf Hitler avea, de fapt, origini evreiești, pentru a justifica „denazificarea Ucrainei”, al cărui președinte, Volodimir Zelenski, este evreu.

Citește și Alexei Navalnîi se teme că va fi trimis într-o temniță a torturii din Rusia

Comentariul lui Lavrov a înfuriat opinia publică din Israel, după ce, în perioada lui Adolf Hitler, aproximativ șase milioane de evrei au fost uciși în lagărele de concentrare, precum Auschwitz. 

De asemenea, în cadrul convorbirii telefonice pe care Bennet a purtat-o alături de Vladimir Putin, acesta a declarat că președintele rus va permite evacuarea civililor din Combinatul Azovstal, aflată într-un continuu asediu.

Acest lucru s-ar face prin intermediul unui coridor umanitar gestionat de către Națiunile Unite și Crucea Roșie.

Încă de la începutul invaziei asupra Ucrainei, Israelul s-a poziționat ca mediator în conflictul dintre cele două țări. Totuși, un oficial din guvernul israelian a transmis că Bennet s-a oprit din aceste eforturi, în urma unor atacuri arabe asupra țării, de la finalul lunii martie. 

Serghei Lavrov, comentarii la adresa lui Hitler și al evreilor

Săptămâna aceasta, Israelul l-a criticat profund pe Serghei Lavrov, care a declarat că Adolf Hitler avea, de fapt, origini evreiești. Aceste remarci au fost imediat catalogate de guvernul israelian drept „de neiertat”.

Vezi și Vladimir Putin, la slujba de Paște. S-a închinat și a vorbit despre «sentimente luminoase», în timp ce Ucraina e bombardată

În cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune din Italia, Lavrov a reiterat ideea „denazificării” Ucrainei, dar a fost imediat întrerupt de către moderator, care l-a întrebat despre originile evreiești pe care actualul lider al țării, Volodimir Zelenski, le are. 

Ca răspuns, Lavrov a declarat: „Ucraineni spun „ce fel de nazism este ăsta, dacă suntem evrei”, ei bine, cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că nu înseamnă nimic”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net