Alexei Navalnîi se teme că va fi trimis într-o temniță a torturii din Rusia

Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai mari oponenți ai lui Vladimir Putin, în Rusia, este, în prezent în închisoare. Judecat într-un alt proces, fostul politician și activist se așteaptă să fie mutat într-un penitenciar cunoscut pentru tratamente bestiale și abuzuri greu de imaginat.

Navalnîi este închis, în Rusia, din 2021
Navalnîi este închis, în Rusia, din 2021

În prezent, acesta își ispășește pedeapsa primită în urma unui proces dubios, caracterizat de mulți ca fiind influențat de deciziile lui Vladimir Putin, cei doi fiind dușmani și oponenți declarați.

A fost otrăvit cu o neurotoxină

În ianuarie 2021, Navalnîi și soția sa se întorceau în Rusia, din Germania, unde acesta fusese pus pe picioare de medicii unui spital din Berlin după ce fusese otrăvit, aparent în mod deliberat, în țara natală, cu neurotoxina numită „noviciok”.

Navalnîi, în momentul arestării
Navalnîi, în momentul arestării

A fost arestat și judecat într-un caz, declarat de mulți comentatori drept un „proces politic”, Navalnîi fiind un contestatar declarat al regimului Putin.

Citește și: Medicul care l-a tratat pe Navalnîi la Omsk, găsit la trei zile după ce a fost dat dispărut

Încarcerat într-un penitenciar unde condițiile sunt oarecum mai blânde, Navalnîi a fost din nou adus în fața justiției din Rusia, în februarie 2022, fiind acuzat de presupusul furt al unor fonduri asigurate din donații.

Condamnat din nou, în martie

În luna martie a fost condamnat la 9 ani de închisoare într-un peniteciar de maximă securitate. Navalnîi a declarat că e posibil ca regimul de la Kremlin să îl trimită în „Colonia numărul 6”, cunoscută sub numele Melekhovo.

Verdictul încă nu a intrat în vigoare, dar deținuții de la Melekhovo mi-au transmis că îmi pregătesc o închisoare personală în cadrul închisorii”, a fost mesajul atribuit lui Navalnîi, publicat pe conturile de socializare ale acestuia.

Colonia Melekhovo este recunoscută pentru condițiile bestiale și torturile inumane la care sunt supuși unii deținuți. Ivan Fomin, un fost deținut la Melekhovo, a expus violența gardienilor și abuzurile din colonia-groazei.

Tortura binecunoscută în închisorile rusești

Fomin ar fi fost pus să urmărească spectacolul inuman și grotesc al torturii unui alt deținut, după ce comandantul închisorii l-a asigurat că va avea parte de același tratament dacă va apela la un avocat.

Citește și: Angela Merkel, ultima vizită oficială la Moscova. I-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi. Ce răspuns a dat președintele rus

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalny a declarat public faptul că tortura este utilizată pe mulți deținuți ruși, însă închisoarea Melekhovo este considerată „un loc monstruos, până și pentru standardele de tortură din Rusia”, transmite Mirror.co.uk

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net