Susținătorii lui Alexei Navalnîi vor să organizeze cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei!

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a ieșit din greva foameiFoto: AFP
Alexei Navalnîi a ieșit din greva foameiFoto: AFP

Susținătorii lui Alexei Navalnîi (44 de ani) vor să organizeze miercuri cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei, în urma avertismentelor medicilor că acesta se află într-o stare critică şi că ar putea suferi un stop cardiac

Tensiuni tot mai mari în Rusia! Washingtonul a avertizat Rusia că va plăti dacă Navalnîi, care se află în greva foamei, va muri în închisoare. Data protestului a fost devansată, după ce un sindicat medical, care are legături cu Navalnîi, a afirmat sâmbătă că acesta se află în stare critică. Analizele medicale iar fi indicat că rinichii săi ar putea ceda în curând, ceea ce ar putea con duce la stoc cardiac.

”Lucrurile evoluează prea repede şi prea rău”, au scris alianţii politicianului într-un comunicat publicat pe wesite-ul său. Ei au anunţat proteste de stradă la nivel naţional, pe care le-au descris ca pe o încercare de a obţine îngrijire medicale care să îi salveze viaţa şi ca un protes pentru măsurile represive împotriva susţinătorilor lui.

”O situaţia extremă necesită decizii extreme”, au mai afirmat ei.

Soarta lui Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi critici al preşedintelui Vladimir Putin, agravează tensiunile deja acute din relaţiile Rusiei cu Occidentul.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică că guvernul SUA a spus Rusiei ”că vor exista consecinţe” dacă Navalnîi va muri în închisoare.

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană sunt aşteptaţi să discute cazul lui Navalnîi luni, iar titularul politicii externe a UE, Josep Borrell, s-a angajat să facă Moscova răspunzătoare în această chestiune.

Protestele vor avea în loc în aceeași zi cu discursul lui Putin

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi ministrul german de externe, Heiko Maas, au cerut ca Navalnîi să primească îngrijiri medicale imediate, aşa cum a făcut Departamentul de Stat al SUA, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că puterile mondiale ar trebui să traseze ”linii roşii clare” cu Rusia şi să ia în considerare posibilele sancţiuni, atunci când sunt încălcate.

De asemenea, Londra s-a declarat profund îngrijorată de rapoartele privind tratamentul inacceptabil aplicat lui Navalnîi şi deteriorarea continuă a sănătăţii sale, a declarat ministerul britanic de Externe.

Autorităţile au dispersat forţat protestele pro-Navalnîi, reţinând mii de oameni, iar demonstraţia planificată de miercuri cade în aceeaşi zi în care preşedintele Vladimir Putin va ţine un discurs despre starea naţiunii.

image
image
image
image
image
image
pexels photo 6942015 jpg
Tornada Mississippi EPA GETTYIMAGES (5) jpg
preschimbare permis de conducere jpeg
politia sua pexels pixabay jpg
Legume fructe FOTO Shutterstock
serpi jpeg